Facebook wil z’n eigen cryptocurrency gaan maken

Facebook wil z’n eigen cryptocurrency gaan maken

Facebook zou er aan denken om een eigen cryptocurrency uit te brengen. Dat nieuws komt er amper een aantal dagen nadat het sociale medium had aangekondigd de mogelijkheden van de blockchaintechnologie te gaan onderzoeken. Met hun eigen cryptocurrency wil Facebook transacties in hun Marketplace gaan vergemakkelijken. 

Woensdag raakte nog bekend dat Facebook wil gaan onderzoeken hoe het de blockchaintechnologie het beste kan gaan gebruiken in de toekomst. Daarom had het een (klein) team samengesteld met aan het hoofd David Marcus, ex-PayPal-CEO en tot dan vice-directeur van berichtendienst Messenger. Maar nu, amper een paar dagen later, meldt de techwebsite Cheddar dat het bedrijf van Marc Zuckerberg denkt aan een eigen cryptocurrency.

Marketplace

Het hoe en wat van die cryptocurrency zal datzelfde team onder leiding van Marcus moeten bepalen. Dat de voormalige PayPal-CEO een van de drijvende krachten achter die toekomstige crypto is, is niet verwonderlijk. Marcus werd in december van vorig jaar toegevoegd aan de raad van bestuur van crypto-handel-app Coinbase en was een vroege investeerder in bitcoin. Marcus liet eerder ook al weten niet uit te sluiten ooit betalingen met cryptocurrencies toe te staan in Messenger, maar dan moesten eerst “al de problemen van de blockchaintechnologie worden rechtgezet”.

Die eigen cryptocurrency zou vooral ingezet worden om betalingen in de Marketplace, waarmee Facebook de concurrentie aanging met verkoopsites zoals eBay, te vergemakkelijken. Daarnaast zal het team van Marcus ook onderzoeken hoe ze hun eigen digitale munt, en de onderliggende blockchaintechnologie, verder kunnen implementeren in andere facetten van het Facebookplatform.

“Net zoals vele andere bedrijven onderzoekt Facebook hoe het de kracht van de blockchaintechnologie het beste kan gebruiken”, reageert Facebook in een statement aan techsite The Verge. “Dit nieuwe, kleine team zal een hoop verschillende applicaties gaan bekijken.”

Farmville

Het is niet de eerste keer dat het sociale medium zich waagt aan een eigen digitale munt. In 2009 lanceerde het nog Facebook Credits, waarmee kon betaald worden in games zoals Farmville. Maar Facebook Credits sloeg echter nooit aan en amper een paar jaar later stopte Facebook er al mee.

Gesponsorde artikelen