Facebookgroep gaat de strijd aan met parkeerboetes

Facebookgroep gaat de strijd aan met parkeerboetes

In tijden van crisis kunnen we onverwachte uitgaven missen als kiespijn. Eén van die onverwachte uitgaven kan je voortaan alvast schrappen van je lijstje: de parkeerboetes.

We kennen het allemaal: je parkeert je wagen – zonder het te weten – op een plaats waar betalend parkeren geldt of, erger nog, je koopt een ticket, maar komt 5 minuten te laat terug. Het resultaat is steeds hetzelfde: een parkeerboete of -retributie achter je ruitenwisser. Kostprijs: minstens 25 EUR.

De faceboekgroep ‘Parkeercontrole’ wilt daaraan een einde maken. Het principe is eenvoudig: wie een parkeerwachter spot, geeft zijn locatie door via de groep, zodat andere gebruikers daarvan op de hoogte worden gebracht.

Zo biedt de groep de bestuurders nog een laatste kans om een geldig parkeerticket aan te schaffen. Wie al een ticket kocht, wordt eraan herinnerd om zijn parkeertijd, indien nodig, te verlengen.

En die melding kan je heel wat geld uitsparen. Wie niet of niet genoeg betaalt, ‘kiest’ namelijk automatisch voor een forfaitair tarief. Dat ligt dikwijls veel hoger dan het gewone uurtarief. Dankzij de facebookgroep is dat niet langer het geval. Je betaalt enkel nog voor de tijd dat je effectief geparkeerd staat. En het concept slaat aan: op enkele dagen tijd kreeg de groep al meer dan 600 likes en worden ook de eerste controles al doorgegeven.

Heb je zelf een parkeerwachter gespot. Geef hem door op www.facebook.com/parkeercontrole.

Op termijn wil de groep ook een mobiele applicatie aanbieden.

Gesponsorde artikelen