FACTS kondigt opnieuw komst twee ‘Cobra Kai’-acteurs aan

De volgende editie van FACTS komt er weer aan. Op 22 en 23 oktober komen fans van allerlei series, films en comics terug samen in de Gentse Flanders Expo. Vandaag maakte de organisatie daarvoor ook twee nieuwe gasten bekend. Het gaat over acteurs Xolo Maridueña en Gianni DeCenzo uit de Netflixserie Cobra Kai.

Acteurs Xolo Maridueña en Gianni DeCenzo, die respectievelijk Miguel en Demetri spelen in de serie Cobra Kai, komen naar FACTS. Vorige maand was het duo nog te zien in het vijfde seizoen van de reeks en binnen een paar maanden beginnen ook de opnames voor een zesde seizoen. Met de komst van deze twee, begint de gastenlijst al aardig gevuld te geraken.

Cobra Kai

De serie Cobra Kai is al enkele jaren een grote hit op Netflix. De reeks is een soort Karate Kid-reboot waarin verschillende dojo’s, waaronder dus Cobra Kai, tegen elkaar strijden om de sterkste in The Valley te zijn. Maar wanneer blijkt dat bepaalde dojo’s zich niet aan de regels houden en een gevaar blijken te zijn voor de jeugd, loopt alles uit de hand.

Xolo Mariduaña speelt de rol van Miguel, een van de hoofdrollen. Hij woont met zijn moeder in een klein appartement en leert op een dag Sensei Lawrence (William Zabka) kennen. Die leert hem hoe hij zichzelf moet beschermen en beetje per beetje krijgen de twee ook een goede band. Naast Cobra Kai is Mariduaña ook gecast als Blue Beetle in de gelijknamige DC-film die in 2023 zou uitkomen.

Gianni DeCenzo heeft een iets kleinere rol. Demetri is een schuchtere jongen die in het eerste seizoen nog een grote afkeer heeft van karate. Maar wanneer hij gepest wordt en ook zijn beste vriend, Eli (Jacob Bertrand), zich tegen hem keert, sluit hij zich toch aan. Zijn rol wordt elk seizoen iets groter.

FACTS

De twee acteurs zullen dus op zaterdag 22 en zondag 23 oktober aanwezig zijn op FACTS in Gent voor Q&A’s, fotoshoots en handtekeningensessies. Daarmee vullen ze de lijst van Billy Boyd (The Hobbit), Eliza Taylor (The 100) en Alfred Enoch (Harry Potter) aan.

Het is ook niet de eerste keer dat er twee gezichten uit Cobra Kai een bezoekje brengen aan het evenement in Gent. Eerder dit jaar, tijdens de lente-editie, waren ook acteurs Jacob Bertrand en Peyton List al van de partij.

FACTS vindt op 22 en 23 oktober plaats in Flanders Expo Gent. Tickets zijn beschikbaar op de site.

Meer
Lees meer...