Fail: met deze truc parkeer je een hele middag in Brugge voor 10 cent

Fail: met deze truc parkeer je een hele middag in Brugge voor 10 cent

Je auto parkeren in een stad kan heel duur worden, maar niet in Brugge. Dankzij een fout in het systeem kunnen bezoekers en inwoners van de stad voor 10 cent parkeren. Blijkbaar is dat geen nieuwtje want Bruggelingen passen deze truc al maanden toe. 

Normaal zou je heel wat moeten betalen om te kunnen parken in Brugge. Om één uur te parkeren in de stad moet je 1,80 euro betalen. Om je wagen 4 uur te parkeren, betaal je normaal gezien 9 euro. Dankzij een softwarefout kan je ook 10 cent betalen om je wagen een halve dag te parkeren. Je bespaart dan eigenlijk 8,90 euro. Niet slecht!

Blijkbaar passen Bruggelingen deze truc al maanden toe. Een bezoeker van de website rekening.be heeft getipt dat je je wagen veel goedkoper kan parkeren in de stad. “Eén van de bezoekers van de website stelde namelijk vast dat er een fout in de nieuwe parkeerautomaten zit waardoor het altijd mogelijk is om te parkeren voor een bedrag van slechts 0,10 euro”, luidt het in het bericht. De website geeft dagelijks tips om zuiniger te leven.

Het trucje

Om maar 10 cent te betalen in plaats van 9 euro, moet je blijkbaar eerst je nummerplaat invoeren en vervolgens ingeven dat je maximum 15 minuten wil parkeren voor 10 cent. Nadien klik je op ‘Vorige’ en klik je op ‘Max. 4 uur’. Als laatste stap geef je aan dat vier uur het maximum is dat je wil parkeren en klik je opnieuw op ‘Vorige”. Je betaalt op het einde 10 cent in plaats van de volle 9 euro.

Het is nog niet duidelijk wanneer de stad deze fout gaat oplossen, maar voorlopig hoor je ons niet klagen.

Bekijk hieronder hoe je het trucje kan toepassen:

Gesponsorde artikelen