Falen staat niet in het woordenboek van Google: daar is Google Glass 2 al

Toen Google onlangs besloot een punt te zetten achter het Google Glass-programma leek de veelbesproken bril de prijs van flop van het decennium te gaan wegkapen. Maar nu al zou Google de Glass 2.0 uitrollen en een prototype aan een beperkt aantal partners tonen.

Google Glass 2 ligt nog op de tekentafel van Google, maar toch moeten ze al aardig gevorderd zijn, aangezien een handvol mensen het prototype van de nieuwe generatie Google-brillen al heeft mogen zien. Dat de eerste versie de verwachtingen niet kon waarmaken heeft wel gevolgen voor het team dat de slimme bril ontwikkelt. Zo staan een paar nieuwe gezichten aan het roer, waaronder Ivy Ross, een bekende ontwerpster van juwelen, en Tony Fadell, een voormalige directeur van Apple.

Geleerd uit de fouten

De vorige bril heeft bij bepaalde personen om beroepsredenen (van leraars tot chirurgen) zeker z’n nut bewezen. Maar Google blijft inzetten op een bril die alle klanten in het dagelijkse leven kunnen gebruiken. In het nieuwe programma van Google zitten daarom ook tien startups die de taak krijgen om nieuwe software voor Google Glass te ontwikkelen. In tegenstelling tot het vorige programma houdt Google al die software nauwlettend in de gaten om de kwaliteit te verzekeren. Bij Google Glass 1 mocht iedereen naar hartenlust apps ontwikkelen, en dat leverde niet altijd goede resultaten op.

En Google lijkt op nog meer gebieden z’n lesje uit de mislukking van de eerste bril te hebben geleerd. Volgens Amerikaanse media hoeven we ons niet te verwachten aan een testmodel dat al lang voor de eigenlijke release voor een selecte groep mensen zal worden vrijgemaakt. Het prototype waar nu sprake van is, zal dus wellicht niet meteen in gebruik worden genomen. De komst van Ivy Ross doet vermoeden dat Google Glass 2.0 er ook mooi zal uitzien, zodat je niet al te veel opvalt in het straatbeeld. Er is dus weer hoop voor Google Glass, en ook wij zijn stilaan terug nieuwsgierig aan het worden.

(Bronnen: 9to5google.com, Techradar, New York Times)
Meer
Lees meer...