Opnames van ‘Familie’ liggen weer stil maar corona is gelukkig niet de reden

familie opnames stilgelegd coronavirus
VTM

De opnames van de VTM-soap Familie liggen weer stil, maar de coronacrisis is niet de reden. Zo zijn de acteurs momenteel op vakantie, al zal die dit jaar iets minder lang zijn dan tijdens de andere jaren. Dat melden onder meer de kranten van De Persgroep.

Familie

De acteurs van Familie gingen ermee akkoord om dit jaar hun vakantie te beperken tot drie weken in plaats van vier. Het is de bedoeling dat Familie op die manier geen grote achterstand op zal lopen. De opnames hebben eerder dit jaar namelijk al een hele tijd stilgelegen.

De opnames gingen na de lockdown weer van start onder strikte voorwaarden. Acteurs die in de reeks voorkomen als koppel, zoals Sandrine André en Kürt Rogiers, traden in elkaars sociale bubbel. Op die manier konden romantische scènes, waarin gekust wordt, nog steeds worden opgenomen.

Goedkeuring van Van Ranst

Familie

Viroloog Marc Van Ranst die mee de regering adviseert over te nemen coronamaatregelen, gaf zijn goedkeuring al voor deze manier van werken: “Ook de fictiesector zoekt creatieve oplossingen om veilig te kunnen werken. Als de Familie-acteurs in overleg met hun gezinnen elkaar opnemen in hun bubbel, dan worden ze nog een beetje meer familie.”

Familie

De makers van Familie namen de voorbije weken ook alle scenario’s onder de loep en maakten die ‘coronaproof’. Bepaalde scènes werden indien nodig herschreven of aangepast om het principe van social distancing te kunnen garanderen. Ook tijdsbepalingen werden geschrapt of aangepast, waardoor er bijvoorbeeld rond Kerstmis wel degelijk kerstbomen in het decor te zien zullen zijn.

Ook de VRT-soap Thuis zette ondertussen al de opnames verder. De productie zette speciale camera’s in waardoor het lijkt alsof de acteurs en actrices dichter bij elkaar staan dan in werkelijkheid. Of ook bij de VRT-acteurs de vakantie wordt ingekort, is nog niet geweten.

Gesponsorde artikelen