Left Right
scrollTop top

Familie van Prince sleept dokter voor rechter die volgens hen verantwoordelijk is voor zijn dood (overdosis)


Familie van Prince sleept dokter voor rechter die volgens hen verantwoordelijk is voor zijn dood (overdosis)

De familie van Prince is een rechtszaak begonnen tegen de dokter van de artiest omdat die volgens hen gestorven zou zijn door zijn fout. Prince is in april 2016 overleden aan een overdosis fentanyl.

De nieuwsdienst van de Amerikaanse televisiezender ABC heeft bericht gekregen dat dokter Michael T. Schulenberg enkele dagen voor de dood van Prince in dienst genomen werd om zijn opioïdeverslaving onder controle te krijgen.

“Afgeweken van standaardprocedure”

Het statement van de familie luidt zo: “Hij is er niet in geslaagd om Prince gepast te evalueren, diagnosticeren, behandelen en onderzoeken. Het is hem ook niet gelukt om gepaste en redelijke stappen te ondernemen om het fatale resultaat van die verslaving te voorkomen. Hij heeft afgeweken van de standaardprocedures, die aanvaardbaar zijn binnen de geneeskunde, en dat heeft mee geleid tot de dood van Prince.”

Misschien nog anderen

De rechtszaak werd aangespannen in de Amerikaanse staat Minnesota. Dat was de thuisbasis van Prince. Hij werd nochtans verzorgd in het Trinity Medical Center in Moline in de staat Illinois. Eerder werd er daar een rechtszaak aangespannen door John Goetz, de advocaat van de familie van Prince.

Maar de familie van Prince is wellicht van plan om die laatste rechtszaak op te heffen. “De rechtszaak in Minesota was tegen alle partijen van wie we geloven dat ze een legale verantwoordelijkheid hebben met betrekking tot de dood van Prince”, zegt Goetz tegen ABC News. “Maar het is mogelijk dat we andere partijen zullen identificeren en dat er nieuwe partijen in de zaak betrokken zullen raken.”

Pillen van zwarte markt

Prince kwam in het ziekenhuis terecht op 15 april 2016 na een noodlanding in Moline in Illinois. Daar werd hij verzorgd voor een overdosis. De muzikant is thuis gestorven nadat hij vervalste pillen van het merk Vicodin met de stof fentanyl gebruikt had.

Onderzoekers zijn er tot nu toe niet in geslaagd om na te gaan hoe Prince aan de pillen op de zwarte markt geraakt is waardoor er ook geen verdere juridische stappen ondernomen konden worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899