Left Right
scrollTop top

Fan van het Jacky Lafon-T-shirt van Lloyd in ‘De Mol’? Dan moet je deze andere T-shirts van het merk zien!


Fan van het Jacky Lafon-T-shirt van Lloyd in ‘De Mol’? Dan moet je deze andere T-shirts van het merk zien!

Er werd tijdens de vorige aflevering van De Mol bijna meer gesproken over het T-shirt van Lloyd dan over wie de mol is. De 21-jarige student droeg namelijk een T-shirt met de afbeelding van Jacky Lafon. Het T-shirt is van het merk Musketon en er is goed nieuws, want er zijn meerdere T-shirts beschikbaar en die zijn al even geniaal. 

De opvallendste verschijning van de laatste aflevering van De Mol was waarschijnlijk niet een van de kandidaten, maar wel het T-shirt van Lloyd. De 21-jarige student verscheen op de tweede opdracht namelijk met een T-shirt met daarop de afbeelding van Jacky Lafon.

Te koop

Al snel kwam op Twitter de vraag waar dit T-shirt verkrijgbaar is. En er is goed nieuws want het T-shirt met Jacky Lafon is nog steeds te koop op de website van ZEB.

En alsof dat nog niet genoeg goed nieuws was, staat er momenteel ook een korting van 50 procent op het T-shirt.

Musketon

Het T-shirt van Jacky Lafon maakt deel uit van de collectie die Musketon creëerde voor de kledingketen ZEB. Musketon is het label achter de Gentse grafisch ontwerper Bert Dries. Naast prints maakt de Gentenaar ook petten en T-shirts.

En het zijn dus vooral die laatsten die razend populair zijn. Want naast Jacky Lafon zijn er ook andere T-shirts met altijd een vleugje cult. Alle T-shirts van Musketon worden met de hand bedrukt, wat het geheel dus extra bijzonder maakt.

Culthelden

De meeste T-shirts van de hand van Musketon zijn geïnspireerd op Vlaamse culthelden. Zo is er dus Jacky Lafon, die haar cultstatus verwierf via haar rol als Zatte Rita in Familie. Maar er zijn ook T-shirts verkrijgbaar met andere van die culthelden.

Zo waren er T-shirts met Eddy Wally, maar die zijn momenteel uitverkocht. Wel zijn er nog T-shirts beschikbaar met de opdruk van DDT Oké Cars, de garage van Dimitri De Tremmerie uit F.C. De Kampioenen. Of wat dacht je van een T-shirt met het proces van het opplooien van een werptent? Inclusief het “f*ck it“-gevoel, dat iedereen die zo’n tent al eens heeft proberen opplooien wel zal herkennen.

Musketon

Cara Pils

Verder is een groot deel van de collectie gewijd aan Cara Pils. Voor fans van het goedkope biermerk zijn er verschillende ontwerpen beschikbaar. Eentje met de tekst “Cara is life“, eentje met de slogan “Save water drink Cara” en tot slot eentje met een sixpack Cara Pils met de boodschap “Sixpack workout“.

Vooral de T-shirts waarop het blik Cara Pils te zien is, lijken een knipoog naar de werken van Andy Warhol. Maar dat was niet bewust, liet Dries weten in een interview met Knack. “Ik snap wel waar ze het vandaan halen hoor, maar dat was niet echt de bedoeling.”

Voor hem zit er een andere betekenis achter de Cara Pils-T-shirts. “Ik vind gewoon dat de biermerken het T-shirt als object kapot gemaakt hebben. Er is een tijd geweest waar je bij iedere bak bier een gratis shirt kreeg, dat devalueert dat kledingstuk toch volledig? Zie dit T-shirt dus maar een beetje als mijn antwoord.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899