Fans van Ariana Grande steken zangeres hart onder de riem via hashtag #ItsNotYourFaultAriana na aanslag in Manchester

Fans van Ariana Grande steken zangeres hart onder de riem via hashtag #ItsNotYourFaultAriana na aanslag in Manchester

Gisteren werden we wakker met het nieuws van een aanslag in Manchester, net na een optreden van de zangeres Ariana Grande in de Manchester Arena. De tol was zwaar – 22 mensen kwamen om het leven, tientallen anderen raakten gewond – en Ariana Grande bleef achter met een knoert van een schuldgevoel, omdat de aanslag had plaatsgevonden net na één van haar concerten.

Onze logica zegt: natuurlijk treft Ariana Grande geen schuld aan de aanslag. Was het niet op één van haar concerten gebeurd, dan wel bij iemand anders. Tegelijkertijd is het gevoel dat de nog steeds maar 23-jarige zangeres de wereld instuurde zeer begrijpelijk. “Sorry”, zei ze in een tweet.

#ItsnotyourfaultAriana

Ondertussen is er trouwens ook nog geen enkel officieel bericht over de afgelasting van haar verdere tournee. Zonder tegenbericht gaan ze er bij de O2 Arena in Londen nog steeds vanuit dat de concerten van de zangeres, op donderdag en vrijdag,gewoon doorgaan.

In een officieel statement schrijven zij: “We begrijpen dat jullie wachten op informatie of de geplande shows op donderdag en vrijdag doorgaan. We onderhouden nog steeds contact met de concertorganisatoren om een definitief besluit te nemen. Momenteel is er nog geen sprake van uitstel of afstel, anders dan mediaberichten beweren. Zodra we heldere informatie hebben laten we dit iedereen weten. Dank voor jullie begrip in deze moeilijke tijd voor alle betrokkenen.”

Ariana Grande zou ondertussen naar verluidt aangeboden hebben om alle kosten te betalen voor de begrafenissen van de slachtoffers. Negen van de slachtoffers zijn ondertussen geïdentificeerd. Er doen eveneens geruchten de ronde dat Ariana Grande is opgenomen omdat ze getraumatiseerd is. Of die geruchten op waarheid berusten, kunnen we op dit moment niet zeggen.

Wat we wel zeker weten en hartverwarmend mooi vinden is de golf van solidariteit die vandaag uitgaat van fans naar hun idool. Om de zangeres een hart onder de riem te steken hebben de Arianators – zoals de fans zichzelf noemen – de hashtags #ItsnotyourfaultAriana.en #StaystrongAriana gelanceerd.

Zo luidt de boodschap in de meeste tweets: Ariana is zo’n mooi mens, maar nu heeft zij ons meer nodig dan ooit tevoren.

En dit is misschien wel de allermooiste tweet:

Eenheid

Het begon allemaal met de konijnenoortjes, die symbool staan voor eenheid, ingebed in het vredeslintje. Deze afbeelding was een verwijzing naar de albumcover voor Ariana’s album ‘Dangerous Woman’. De afbeelding werd massaal gedeeld – ook door collega’s als Drake en Shawn Mendes, wat de verspreiding nog harder deed gaan.

One Last Time

Een groepje fans is samen gekomen om een aantal roze ballonnen de lucht in te laten.

Het nummer One Last Time van Ariana Grande krijgt nu een symbolische functie als eerbetoon voor de fans die de aanslag niet overleefd hebben. De internationale fanaccount die fans van de groep Little Mix op Twitter in het leven hebben geroepen, roepen op om tijdens het concert van hun favoriete band – Little Mix dus – vanavond in Düsseldorf One Last Time te zingen, uit solidariteit met de gebeurtenissen op het concert van Ariana Grande in Manchester.

Gesponsorde artikelen