Left Right
scrollTop top

Fans van ‘The Crown’ starten petitie tegen de loonkloof tussen de hoofdrolspelers


Fans van ‘The Crown’ starten petitie tegen de loonkloof tussen de hoofdrolspelers

Opnieuw een geval van een loonkloof tussen mannen en vrouwen in Hollywood. Deze keer gaat het over The Crown acteur Matt Smith. Tijdens de eerste twee seizoenen verdiende hij meer dan zijn tegenspeelster Claire Foy. Fans van de Netflix serie zijn een petitie gestart.    

Vorige week is gebleken dat acteur Matt Smith, die Prince Philip speelt, meer verdiende dan Claire Foy die eigenlijk de hoofdrol heeft. Een loonkloof tussen mannen en vrouwen is niks nieuws. Fans hebben een Care2 petitie gestart. Met deze petitie vragen ze Smith en Netflix om de kloof weg te werken. De fans willen dat het verschil in loon gedoneerd wordt aan het Time’s Up Legal Defense Fund.

Het is ook aan Smith om te beslissen of hij het geld aan het fonds gaat doneren. Dat zou wel een signaal zijn naar de tv-sector om loonkloven tussen mannen en vrouwen weg te werken. Tijdens de Golden Globes droeg de acteur wel de Time’s Up-pin, wat kan betekenen dat hij loongelijkheid steunt.

Doctor Who

Een reden waar Matt Smith meer verdiende dan Claire Foy zou wel eens kunnen komen door het succes van zijn rol als Doctor Who. Maar Smith kan ook gewoon een geluk hebben dat zijn manager goed kan onderhandelen over lonen. Het is zelfs niet zeker dat hij op de hoogte was van de loonkloof.

Niemand wil met deze petitie de acteur op de een of andere manier straffen, maar gewoon het probleem aankaarten. De petitie wil 30 000 handtekeningen verzamelen en is goed op weg om dat doel te bereiken. De teller staat ondertussen al op 25 500 handtekeningen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452