Fans willen Eagles Of Death Metal op eerste plaats in Britse hitlijsten als eerbetoon

Fans willen Eagles Of Death Metal op eerste plaats in Britse hitlijsten als eerbetoon

Save A Prayer was het laatste nummer dat Eagles Of Death Metal de afgelopen noodlottige vrijdag in Le Bataclan volledig konden spelen voor hun concert werd brutaal werd afgebroken door een terroristische aanval. De wereld blijft verslagen achter en als eerbetoon wil een groep fans van de Amerikaanse rockgroep dat nummer nu op de eerste plaats in de Britse hitlijsten krijgen. 

Save A Prayer is een cover van Duran Duran, de rechten van het nummer komen dus hen toe en de extra verkoop zal Eagles Of Death Metal dus geen extra inkomsten opleveren. De groep benadrukt ook dat het geen banden heeft met de groep of een platenmaatschappij en dat deze oproep geen cynische opportuniteit betreft, maar enkel en alleen een eerbetoon aan de groep, de overleden fans, livemuziek en muziek in het algemeen. De Facebookpagina van de groep vind je hier. Op moment van schrijven heeft ze 12.317 fans.

Gisteren werd de Midweek Official Chart Update van de Britse hitlijsten bekend gemaakt. Daarin is het nummer op de 96e plaats terug te vinden. Er wordt verwacht dat het nummer nog gaat stijgen tegen vrijdag, wanneer de officiële hitlijst van deze week bekend gemaakt wordt. In de Britse Amazon Rock Charts en de iTunes Rock Chart staat Save A Prayer al op de eerste plaats, in de algeme iTunes-verkooplijst op nr. 35. De kans is groot dat het nummer ook elders in de hitlijsten terecht zal komen. Studio Brussel bijvoorbeeld heeft Save A Prayer deze week Hotshot gemaakt.

Naar een gepast goed doel

Als antwoord op de oprichting van deze groep heeft Simon Le Bon, de frontman van Duran Duran aan wie de rechten dus toekomen, al laten weten dat de opbrengst van deze actie aan een goed doel zal worden geschonken. Er wordt nog nagedacht over welk goed doel, maar “nuttig, vredevol en verbindend” zijn, aldus de frontman op zijn Twitterpagina.

En laten we nu allemaal nog eens luisteren

Gesponsorde artikelen