Left Right
scrollTop top

‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ lost een massa tips: dit gaat er gebeuren


‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ lost een massa tips: dit gaat er gebeuren

‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ komt in november in de zalen, maar over de plot is nog niet veel geweten. Maar elke film krijgt ook een boek: het screenplay, en dat boek heeft wel al een cover, die heel veel tips geeft over wat er zoal staat te gebeuren in ‘The Crimes of Grindelwald’. We kijken even samen. 

Dit is de cover van het boek: geen foto’s, maar wel een prachtige tekening, en eentje met véél easter eggs.

We bekijken ‘m even van boven naar onderen. Al helemaal bovenaan, boven de titel en de auteur, zijn er al een pak tips te vinden.

Komt Voldemort voor in Fantastic Beasts 2?

Boven Rowlings naam kan je een schedel zien, en langs de zijkanten zijn er twee dieren (of vier) dieren te zien die ofwel draken ofwel slangachtige wezens zijn. Een slang en een schedel, dat weten de Potterheads, is the dark mark, het teken en symbool voor Voldemort. De slang is ook het symbool van Slytherin natuurlijk.

Onder Rowlings naam kan je een veer zien die iets aan het schrijven is. Is dat een tip of gewoon een referentie naar het auteurschap van Rowling? We zullen zien. Gelukkig heeft J.K. Rowling ook al wat hints gegeven over wat we in de Harry Potter-prequels mogen verwachten.

Ook in de titel is er een kleine tip te zien. De ‘i’ van Crimes is een toverstaf, de ‘a’ van Grindelwald een driehoek: de onzichtbaarheidsmantel uit The Deathly Hallows. Let er trouwens ook op dat ‘Fantastic Beasts sinds het begin geschreven wordt met een slangachtige S, opnieuw een teken dat we in de geschiedenis van het Harry Potter-universum duiken.

Een sleutel en een steen

De belangrijkste tips zitten, wat ons betreft, in dit stukje van de afbeelding. Boven de titel kan je een steen op een standaard zien staan. Rechts van de steen hangt een gouden hangertje met ‘NF’ erop, de initialen van Nicolas Flamel. We weten ook dat Flamel in de film zal zitten, hij wordt gespeeld door Brontis Jodorowksi. Deze andere personages zullen trouwens ook meespelen in Fantastic Beasts 2.

Flamel is natuurlijk de uitvinder van de Steen der Wijzen, die je het eeuwige leven kan bezorgen. Het is de eerste manier voor Voldemort om op zoek te gaan naar een nieuw lichaam nadat hij al jaren als geest rondzwerft. Wat de sleutel die aan de linkerkant van de steen bengelt, zou moeten betekenen, daar zijn wij ook nog niet uit.

Newt Scamander in Parijs

Ook helemaal onderaan vinden we nog een pak tips over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Zoals we ook al konden zien in de trailer, speelt Fantastic Beasts 2 zich af in Parijs, de Eiffeltoren is dan ook prominent aanwezig. Onder die toren staan twee zwarte katten naar elkaar te kijken, met het symbool van The Deathly Hallows tussen hen in. Aan de zijkanten van de toren staan twee bowtruckles, da’s het wezentje dat Newt in de eerste film op z’n schouder draagt. Daarnaast zijn dan weer twee nifflers te zien, de schattige beestjes die op zoek gaan naar goud en zilver.

Die dieren zijn natuurlijk belangrijk: Newt blijft in de films zitten en hij blijft dé schrijver van het magische referentiewerk over dieren in de tovenaarswereld. Maar naast de niffler zien we aan allebei de kanten ook een vrouwelijke tovenaar. Wie dat is, kunnen we niet echt zeggen, misschien gaat het om een nieuw personage, misschien ook niet.

De laatste kleine tip op de cover zit in de hoekjes: daar lijken twee grindylows, onderwaterwezentjes die zich ook in het meer van Hogwarts bevinden, te verstoppen. Samen met de blauwe achtergrond van de over, wijst dat op een onderwateravontuur.

En dan de allerlaatste tip. Bekijk de afbeelding hierboven even van op afstand. Wat zie je? Een gigantisch drakenhoofd (de katten zijn de neusgaten, de krullen naast de Eiffeltoren zijn de ogen). Niet relevant zeg je? Wat is ook alweer het motto van Hogwarts? Draco Dormiens Nunquam Titillandus. Dat is Latijn voor ‘Kietel nooit een slapende draak.’ Juist ja.

Holy mother of dragons, wij gaan toch nog eens naar de trailer kijken.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald komt in de zalen op 16 november 2018. Wil je al voorbereiden? Dat kan je door hier nog eens naar Fantastic Beasts and Where To Find Them te kijken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810