Left Right
scrollTop top

Fantastisch nieuws: ‘Voldemort’, de Harry Potter-fan-prequel mag doorgaan en ook jij kan ‘m bekijken


Fantastisch nieuws: ‘Voldemort’, de Harry Potter-fan-prequel mag doorgaan en ook jij kan ‘m bekijken

Weet je nog, die fantastische trailer van Voldemort: Origins Of The Heir, een door fans gemaakte film over Jeweetwel himself? Wel, daar is geweldig nieuws over: van Warner Bros mogen de filmmakers hun versie effectief maken en online zetten. Da’s zo ongeveer het beste nieuws dat fanvideos kunnen krijgen, want eerdere pogingen kregen een gloeiendrode ‘nee’. 

Vorige week kwam de trailer van Voldemort: Origins of the Heir online, een fantastisch idee dat ontsproot aan het briljante brein van een aantal Harry Potter-fans. En die zag er, zonder overdrijven, helemaal fantastisch uit. Jammer, vonden de fans, dat het maar een fanvideo was. Want daar zijn ze bij Warner Bros meestal niet erg enthousiast over.

Kijk maar naar vorige fanprojecten die door de filmbonzen de grond werden ingeboord: fansite harrypotterguide.co.uk werd vervolgd door Warner Bros., tot de media achter de vijftienjarige webmaster van de site ging staan en Warner Bros terugkrabbelde. Aangezien het werk ‘niet commercieel’ was, mochten er citaten uit Harry Potter op de website blijven staan.

Ook rond fansite The Harry Potter Lexicon, geleid door Steve Van der Ark, een fan van het fenomeen, ontstond controverse toen Van der Ark de website als boek wou publiceren. Rowling claimde zelf nog een encyclopedie te willen schrijven, met opbrengsten voor het goede doel, en dus mocht het boek niet uitkomen. Een kortere editie verscheen een paar jaar later, mét toestemming.

Origins of the Heir

En nu mag Voldemort: Origins of the Heir dus ook verschijnen. Warner Bros. liet aan de makers weten dat, aangezien het om een fanfictieproject gaat, zonder opbrengsten voor de makers, ze er geen problemen mee hebben. Dat wil zeggen dat het project gratis en voor niks op YouTube zal verschijnen later dit jaar. Je kan de film hier steunen, want gratis wil natuurlijk niet zeggen dat er geen kruipt in de productie van de film.

En voor je ’t vraagt, nee, dat wil niet zeggen dat dit een officiële prequel is. Rowling kan dus zélf ook nog een origins-story verzinnen. Wij wachten, Jo, wij blijven wachten.

Kijk hier nog eens naar de trailer


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810