Left Right
scrollTop top

Feestgangers plassen in een weekend 28.320 euro aan GAS-boetes bij elkaar tijdens Gentse Feesten


Feestgangers plassen in een weekend 28.320 euro aan GAS-boetes bij elkaar tijdens Gentse Feesten

Al 236 partyanimals zijn betrapt op wildplassen tijdens het eerste weekend van de Gentse Feesten en dat brengt de stad belachelijk veel geld op. Een GAS-boete voor wildplassen kost 120 euro, dus de overtreders hebben al 28.320 euro aan boetes in het laatje gebracht. Op een weekend tijd is dus al een tiende van de kost van het gratis sanitair terugverdiend. 

Stad Gent heeft een kwart meer gratis sanitair voorzien dan vorige jaren en heeft de GAS-boetes op wildplassen opgetrokken van 60 naar 120 euro. Toch lieten al 236 feestgangers zich betrappen op wildplassen en dat brengt een dikke 28.000 euro in het laatje. Als je weet dat aan het gratis sanitair een prijskaartje van 250.000 euro hangt, kan je snel berekenen dat de wildplassers al ongeveer een tiende van die prijs bij elkaar geplast hebben.

De wildplassers zijn bovendien niet altijd even subtiel. “Eén iemand werd betrapt toen hij aan het Sint-Jorishof aan het plassen was onder het oog van een twintigtal agenten”, zegt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez aan persagentschap Belga. “De man kreeg een boete en bedankte ons voor het initiatief, hij vertelde dat hij zelf in de horeca werkte en dat hij het zelf niet graag zou hebben.”

Rustige sfeer, maar te veel glas

De Gentse Feesten hebben sinds vrijdag naar schatting al 390.000 feestgangers gelokt. Feestenburgemeester Christophe Peeters (Open Vld) zegt aan Belga dat de sfeer “bijzonder gemoedelijk en rustig” is, dat er nog geen incidenten hebben plaatsgevonden en er geen overrompeling is.

De afvalintercommunale Ivago merkt wel op dat er veel glas op straat ligt, terwijl alle glas verboden is in de Feestenzone. Dat komt omdat de feestgangers glazen flesjes meenemen uit cafés en soms zelf glazen flessen drank meenemen. Opgelet: dat is verboden en als ze je betrappen kan je een GAS-boete van 250 euro gepresenteerd krijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…