Fenomenale blunder in zaak Pistorius komt aan het licht

Niet alleen ontdekte de politie niet dat Oscar Pistorius vlak voor hij Reeva Steenkamp neerschoot negen minuten belde met een ex-liefje, ze deed ook niks met het feit dat de broer van de atleet diens gsm liet verdwijnen en verschillende berichten wiste voordat het toestel 12 dagen later weer opdook. 

Twee journalisten, Barry Bateman en Mandy Wiener, hebben de nieuwe ontwikkelingen aan het licht gebracht. Ze schrijven dat de Zuid-Afrikaanse politie wist dat de broer van Pistorius met de gsm had geknoeid en dat er gegevens waren gewist, maar besloot daar “geen zaak van te maken”. 

Carl, de broer van Oscar Pistorius, verwijderde elke WhatsApp-boodschap en wiste de hele call history. Daaronder een gesprek van negen minuten van Oscar Pistorius met Jenna Edkins, die onder de naam Babyshoes in zijn telefoon stond. Dat gesprek vond plaats vlak voor Pistorius Reeva Steenkamp neerschoot.

Advocaten wisten het wel

De blonde Edkins is een ex van Pistorius. De telefoon waar Pistorius haar op belde, staat geregistreerd op naam van haar vader. Terwijl het Openbaar Ministerie niks wist van dat telefoontje, waren de advocaten van de atleet wel op de hoogte blijkbaar. Ze hadden zelfs meetings met Jenna Edkins en probeerden haar te overtuigen om in het voordeel van Pistorius te getuigen voor het geval de aanklager het bestaan van het gesprek zou ontdekken.

Oscar Pistorius is schuldig bevonden aan dood door schuld, maar niet aan moord. De rechter bepaalt op 13 oktober zijn straf. Pistorius schoot zijn vriendin Reeva Steenkamp in 2013 op Valentijnsdag dood, door de gesloten deur van de badkamer.

Meer
Lees meer...