Ferrari heeft geld geroken en brengt eerste jeep op de markt

Ferrari heeft geld geroken en brengt eerste jeep op de markt

De vraag naar sportieve terreinwagens stijgt en daar wil autofabrikant Ferrari ook van mee profiteren. Daarom zouden ze volgens bronnen in 2021 met een jeep op de markt komen. Het nieuwe model moet de winst van Ferrari verdubbelen.

Met de vorige baas aan het roer van Ferrari, Luca di Montesemolo, was het zo klaar als een klontje: Ferrari zou nooit of te nimmer een jeepmodel op de markt brengen. Maar tijden veranderen en met Sergio Marchionne als huidige baas van Ferrari komt er wél een SUV-model op de markt. Meer nog, Marchionne wil dat het model dat Ferrari in 2021 op de markt brengt de winst van het bedrijf zal verdubbelen. Marchionne heeft de voorbije jaren de verkoopcijfers van Ferrari al serieus omhoog geduwd en dat zal met zijn beslissing om een jeepmodel op de markt te brengen waarschijnlijk niet anders zijn.

De vraag naar SUV’s en cross-overs is enorm gegroeid, vooral in Azië. Merken als Maserati en Bentley hebben dat al langer begrepen en hebben onlangs hun SUV op de markt gebracht. Luxemerken zoals Lamborghini en Rolls-Royce presenteren binnenkort hun model en dus kon Ferrari niet achterblijven.

Winst verdubbelen

Het automerk zou er een ambitieus vijfjarenplan op nahouden en de enige manier om de doelstellingen van dat plan op korte termijn te halen zou het produceren van een jeepmodel zijn. Momenteel verkoopt Ferrari jaarlijks zo’n 10.000 auto’s, maar met hun nieuwe model willen ze de verkoop opkrikken tot 20.000.

Verwacht ook geen rasechte jeep van Ferrari. De auto zal meer een cross-over van een traditionele Ferrari met een SUV zijn. Volgens ingewijden zal het model geen jeep genoemd worden, maar een “Ferrari utility vehicle”.

Gesponsorde artikelen