‘FIFA 19’ bevestigt komst Champions League, maar wat mogen we nog meer verwachten?

‘FIFA 19’ bevestigt komst Champions League, maar wat mogen we nog meer verwachten?

EA Sports bevestigde op de gamebeurs E3 in Los Angeles dat de Champions League opgenomen zal worden in ‘FIFA 19’. Tot nu toe lagen de rechten van het Europese tornooi bij concurrent ‘Pro Evolution Soccer’ (PES), maar daar komt nu dus verandering in.

Hoewel het nieuws over de komst van de UEFA Champions League naar FIFA 19 eigenlijk al twee maanden geleden is verklapt door de Nederlandse voetbalcommentator Evert ten Napel, pakte EA Sports op gamebeurs E3 toch groots uit met zijn nieuwigheid. Een indrukwekkende trailer (zie hieronder) met onder andere de verbluffende omhaal van Cristiano Ronaldo en een replica van de ‘beker met de grote oren‘ trokken veel aandacht.

Door het akkoord met de Europese voetbalbond UEFA komen ook de UEFA Europa League en UEFA Super Cup naar FIFA 19.

Grote klap voor PES

Dat akkoord is een belangrijke symbolische (en waarschijnlijk dure) verandering. FIFA van EA Sports is al lang de best verkochte voetbalgame op de markt, maar concurrent Pro Evolution Soccer had tot nu toe wel nog altijd de rechten op de prestigieuze Champions League. Wat de gevolgen voor de verkoop van PES zullen zijn, valt nog af te wachten, al vrezen ze bij producent Konami vermoedelijk het ergste.

Hoe de UEFA Champions League precies zal geïntegreerd worden in FIFA 19 is nog niet geweten, al lijkt het waarschijnlijk dat het tornooi in de carrièremodus de plaats zal innemen van de huidige tornooien zoals de ‘Champions Cup’.

Weinig andere vernieuwingen

De focus op de prestigieuze competitie leidde op de gamebeurs wel de aandacht af van eventuele andere nieuwigheden die we mogen verwachten in FIFA 19. Die lijken dan ook voorlopig nogal tegen te vallen.

Een nieuw active touch system moet ervoor zorgen dat de spelers meer controle hebben over de bal om die sneller rond te spelen. Een andere vernieuwing laat ze in duel meer hun lichaam gebruiken terwijl timed finishing je schot bijna onhoudbaar kan maken. Verder heeft EA Sports ervoor gezorgd dat spelers in FIFA 19 nog realistischer en nog meer zoals in het echt zullen bewegen.

Eind september is FIFA 19 beschikbaar

Wie toch overtuigd is van de nieuwe versie van de voetbalgame kan FIFA 19 nu al pre-orderen en krijgt daarvoor enkele voordelen. Vanaf 28 september is FIFA 19 overal te koop. Op de cover zal overigens opnieuw Cristiano Ronaldo te zien zijn.

Opvallend is dat EA Sports ervoor kiest om zijn game niet alleen op de nieuwste consoles uit te brengen. FIFA 19 zal namelijk ook een versie uitbrengen voor Xbox 360 en PlayStation 3 naast de gebruikelijke platformen Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en Windows PC.

FIFA 19 stelt in deze trailer de komst van Champions League voor:

Gesponsorde artikelen