‘FIFA 20’ brengt ‘FIFA Street’ (een beetje) terug met ‘Volta Football’

FIFA 20 Volta Football
EA

EA Sports stelde zaterdag de nieuwe telg in de FIFA-reeks voor en had daarbij vooral aandacht voor de nieuwe modus Volta Football, die FIFA Street weer (een beetje) terugbrengt. EA kondigde meteen ook de releasedatum aan: FIFA 20 zal op 27 september in de winkels liggen!

Het einde van het voetbalseizoen betekent gewoontegetrouw de aankondiging van een nieuw FIFA-game en dat is dit jaar niet anders. EA Sports stelde zaterdag de nieuwste telg in de reeks voor: FIFA 20. Maar opvallend genoeg ging het overgrote deel van de tijd niet naar de standaard gameplay maar naar de introductie van een nieuwe modus. Volta Football is dé grote nieuwigheid dit jaar en brengt straatvoetbal terug naar FIFA.

FIFA Street

Al meer dan zeven jaar wacht de hele voetbalwereld op een nieuwe FIFA Street. De over the top-straatvoetbalgame van EA plaatste de voetbalsterren van het grote veld op kleine pleintjes waarbij het er vooral op aankwam om je tegenstander zo vaak mogelijk belachelijk te maken met ongelofelijke skills. Realistisch waren de games allerminst, maar ze konden wel op enorm veel liefde rekenen van de fans.

In 2012 zette EA met de vierde game (die raar genoeg gewoon opnieuw FIFA Street heette) nog een stap richting meer realisme, maar het was meteen ook de laatste keer dat we met een bal de straat op mochten. Tot nu dus, want EA brengt FIFA Street (een beetje) terug in FIFA 20 met Volta Football.

Bekijk hieronder de aankondigingstrailer:

Volta Football

En er is veel werk gekropen in de Volta Football-modus, want het omvat naast de standaard Kick-Off-wedstrijden ook een hele story-mode (waarin je het zal opnemen tegen legendes van het straatvoetbal) en een online competitie. Het is dus duidelijk dat Volta een belangrijk onderdeel van FIFA 20 moet worden.

Je zal kunnen kiezen uit verschillende wedstrijden met specifieke regels, een beetje zoals de vorig jaar geïntroduceerde House Rules. Je kan de straat op in teams van 3, 4 zonder keeper en 4 of 5 met keeper en je kan zelfs kiezen voor professionele futsalwedstrijden, op hard courts en met een kleinere bal.

Voor de story-mode werd weer duidelijk gekeken naar de NBA 2K-reeks, die gigantische successen kende door MyCareer. EA zal net zoals in die MyCareer sterk de nadruk leggen op personalisatie, met grote keuze uit shirts, schoenen, truien, broeken en ga zo maar door. Dat leverde NBA 2K-producent Take-Two Interactive bakken inkomsten op uit microtransacties, iets waar ze ook bij EA, dat nu al enorm veel verdient aan de verkoop van packs (waar we in België sinds begin dit jaar wel niet meer met echt geld voor kunnen betalen), niet rouwig om zullen zijn.

FIFA 20 komt op 27 september uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Gesponsorde artikelen