Filipijnse weirdo-president zingt liefdeslied voor Trump … op bevel van Trump

Filipijnse weirdo-president zingt liefdeslied voor Trump … op bevel van Trump

Op een diner in Manila in de Filipijnen, de laatste stop van Donald Trump op zijn reis door Azië, heeft Rodrigo Duterte, de weirdo-president van het gastland onaangekondigd een lied gezongen voor de Amerikaanse president. 

President Rodrigo Duterte zong “Ikaw” (“Jij”), een Filipijns liefdeslied, tijdens een diner voor leiders uit heel Azië, en legde later uit dat hij dat deed “op bevel van Donald Trump”.

De Amerikaanse president en Duterte waren op zondag 19 leiders op een gala in de hoofdstad van de Filipijnen, voorafgaand aan de jaarlijkse top van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN).

Op een gegeven moment nam Duterte, totaal onaangekondigd, de microfoon om “Ikaw” in een duet met de plaatselijke popdiva Pilita Corrales.

Eén van de verzen van het lied, begint met: “Jij bent het licht in mijn wereld, de helft van dit hart van mij.”

Trump of the East

“Dames en heren, ik zong onaangekondigd, op bevel van de opperbevelhebber van de Verenigde Staten,” zei Duterte achteraf.

Duterte, die wel eens wordt omschreven als de “Trump of the East” vanwege zijn onbezonnen stijl, zal de Amerikaanse president in de marge van de top vandaag spreken.

De Verenigde Staten en haar voormalige kolonie, de Filipijnen, zijn strategische bondgenoten sinds de Tweede Wereldoorlog. Maar hun relaties zijn gespannen door anti-Amerikaanse uitbarstingen van Duterte en zijn enthousiasme voor betere banden met Rusland en China.

Meer dan 3.900 Filippino’s zijn gedood in een oorlog tegen drugs die Duterte vorig jaar verklaarde toen hij aantrad. Zijn regering zegt dat de politie in zelfverdediging handelt, maar critici zeggen dat executies plaatsvinden zonder verantwoording.

Trump prees Duterte in mei voor het “klaren van een ongelooflijke klus met het drugsprobleem”.

Nog Trump

De Amerikaanse president Trump heeft afgelopen weekend aangeboden te bemiddelen tussen Vietnam en China, die al tijden onenigheid hebben over zeggenschap over eilanden in de Zuid-Chinese Zee.

Trump zei dat hij graag bemiddelt omdat hij daar “heel goed in is”.

Vietnam en China ruziën, samen met andere landen in de regio, over de eilanden in de Zuid-Chinese Zee omdat de zeebodem er rijk is aan delfstoffen en er ook belangrijke scheepvaartroutes lopen.

Volgens Trump is het een probleem dat de Chinese regering vrijwel het hele gebied opeist. De VS en China zijn daarover al eerder met elkaar in botsing gekomen.

Gesponsorde artikelen