Gratis zomerfestival van organisatoren Film Fest Gent: ‘Rear Window’, ‘The Untouchables’, ‘Mad Max’ en meer

Film Fest Gent zomerfestival untouchables Max Max coronavirus Read Window
Hitchcock

De organisatoren van Film Fest Gent trakteren van 22 tot en met 26 juli op een reeks gratis filmvertoningen in openlucht onder de noemer ‘Hot Summer’. Afspraak in de binnentuin van de Gentse Bijlokesite.

Vijf filmvoorstellingen

Film Fest Gent

Film Fest Gent vertoont in de maand juli vijf filmvoorstellingen op groot scherm in open lucht. Door de coronacrisis zijn de plaatsen beperkt. De vertoningen zijn volledig gratis, maar registreren via de website is verplicht. Er snel bij zijn is dus de boodschap. Registreren kan hier.

“Nadat we onze filmvertoningen tijdens het jaar geschrapt zagen, zoals zovele andere culturele evenementen, zijn we nu enorm blij dat we deze zomer mensen weer het plezier kunnen geven van samen een film op groot scherm te bekijken”, laat Wim De Witte, programmadirecteur van Film Fest Gent, weten in een persbericht. “Zo draaien we bovendien proef voor de coronaproof editie van Film Fest Gent 2020 in het najaar.”

Film Fest Gent gaat door van 13 tot 24 oktober 2020.

Mad Max: Fury Road (woensdag 22 juli)

Met het post-apocalyptische Mad Max: Fury Road krijgt ‘Hot Summer’ op woensdag 22 juli meteen een vurig startschot. De volprezen actiefilm van George Miller blies in 2015 zowel liefhebbers als critici van het genre van hun cinemastoel en verzilverde daaropvolgend maar liefst zes van zijn tien oscarnominaties. Een cinematografische opvoering van bombastisch geweld en overweldigende waanzin en een ideale aanhef om de verloren coronatijd snel in te halen.

Rear Window (23 juli)

Op de tweede dag van het zomerfestival op 23 juli wordt de dorre woestijn ingeruild voor James Stewarts claustrofobische woonkamer in New York in Rear Window van Alfred Hitchcock uit 1954. Zoals we van zijn oeuvre gewoon zijn is deze film een bloedstollende thriller die niemand onberoerd laat. In de film wordt de kijker een medeplichtige voyeur in argwaan, terwijl hij of zij in zwijm valt voor de charmes van Grace Kelly. 

The Untouchables (24 juli)

Wie het weekend graag inzet met gangsterklassiekers van formaat is op vrijdag 24 juli op de Bijloke aan het juiste adres. Met The Untouchables uit 1987 leverde regisseur Brian de Palma een genredefiniërende film met glansrollen voor onder meer Kevin Costner, Sean Connery en uiteraard Robert De Niro in de legendarische rol van Al Capone. Een kat-en-muisspel tijdens de drooglegging in het Chicago van de jaren ’20 om je vingers van af te likken. De pas overleden componist Ennio Morricone leverde trouwens de soundtrack voor The Untouchables.

La Piscine (25 juli)

Met een thema als ‘hot summer’ kan de Franse Côte d’Azur uiteraard niet ontbreken. Nergens komt dit zwoele decor beter tot zijn recht dan in La Piscine uit 1969. De psychoseksuele thriller van Jacques Deray staat op zaterdag 25 juli geprogrammeerd. In dit sensuele liefdestafereel schittert Jane Birkin naast Romy Schneider terwijl het erotische potje overkookt van jaloezie. Franser dan dit wordt het niet.

Moonrise Kingdom (26 juli)

Een hete filmzomer afsluiten, doet Film Fest Gent graag in stijl en met een komische noot op zondag 26 juli. Doorheen het geometrisch afgelijnde Moonrise Kingdom uit 2012 van Wes Anderson ontdek je als kijker de lollige leefwereld van jonge padvinders onder het gezag van een onbeholpen Edward Norton. Net als in onder meer The Grand Budapest Hotel (2014) en het aankomende The French Dispatch laat de regisseur zich muzikaal bijstaan door Alexandre Desplat. Hij zal eregast zijn op de World Soundtrack Awards 2020 van Film Fest Gent.

Gesponsorde artikelen