Film kijken op je tv zoals nooit tevoren: Filmmaker Mode komt eraan

Tv toestel
GettyImages

Tv-kijken zal binnenkort niet meer hetzelfde zijn. Verschillende filmmakers verenigden zich om je televisie-ervaring een stuk beter te maken. Nu kijk je namelijk niet tv zoals de makers het oorspronkelijk bedoelden. Daarom ontwikkelden ze een knop op je toestel die je scherm en kleuren aanpast aan de idee van de filmmaker.

Als we vandaag films kijken, dan kan het zijn dat je televisie de beelden en kleuren iéts anders weergeeft dan de filmmakers het oorspronkelijk bedoelden. Dat vinden ze ontzettend jammer en daarom verzamelde een arsenaal aan filmmakers om een oplossing te zoeken.

Filmmaker Mode

De speciale modus op je tv krijgt de toepasselijke naam Filmmaker Mode. Dat is een initiatief van UHD Alliance, een samenwerking tussen verschillende filmstudio’s, distributeurs en elektronicaproducenten. Met die techniek wil de vereniging de consument thuis een betere tv-ervaring laten beleven.

“Met de nieuwe technologie kan de televisie een signaal verzenden en zo de beeldverhouding, kleuren en framerate instellen zodat de thuiskijker het werk ziet zoals de filmmaker het origineel bedoeld heeft”, vertelt regisseur Christopher Nolan, bekend van Inception, in de aankondigingsvideo op YouTube die je hieronder ziet.

Een exacte datum waarop Filmmaker Mode beschikbaar zal worden, is er nog niet. Want televisieproducenten moeten de functie namelijk inbouwen in nieuwe televisietoestellen. Maar er is veel belangstelling voor de functie. Zo toonden LG en Panasonic al eerder interesse in de Filmmaker Mode. Binnenkort kan je dus film kijken door de ogen van je favoriete regisseur, great.

Gesponsorde artikelen