Film ‘Rust’ wordt mogelijks toch afgerond na dodelijk schietincident

Na het tragische ongeval op de set van westernfilm ‘Rust’, hoopt de producer de opnames alsnog  te hervatten. Cameravrouw Halyna Hutchins werd tijdens de opnames doodgeschoten door acteur en medeproducer Alec Baldwin. Er wordt nog gewacht tot het onderzoek volledig is afgerond. 

Door Annelore Byl

In oktober 2021 vuurde Alec Baldwin een geweer af op cameravrouw Hutchins. Hij dacht dat het wapen met losse flodders geladen was, maar het bleken echte kogels te zijn. De opnames van de film werden meteen stopgezet en de autoriteiten startten een onderzoek naar het dodelijke ongeval. 

Onderzoek afwachten

De familie van slachtoffer Hutchins heeft in februari een aanklacht ingediend tegen Baldwin, de crew en de productiemaatschappij van ‘Rust’. Maar toch blijft producer Anjul Nigam optimistisch. In een interview met The Hollywood Reporter maandag verkondigde hij er erin te geloven dat ze de film ‘Rust’ zullen afmaken zodra het onderzoek naar het schietincident volledig is afgerond. 

Producer Nigam kondigde in het interview ook zijn plannen voor een nieuw filmproject aan, samen met Alec Baldwin. De film zou False Awakenings heten met Baldwin in de hoofdrol. Ze zijn van plan om deze zomer met de productie te beginnen.

Maximumboete voor productiestudio

In april dit jaar had de arbeidsinspectie van de Amerikaanse staat New Mexico, waar de film werd opgenomen, al een rapport uitgebracht over accident. Hierin werd Alec Baldwin vrijgepleit als schuldige, maar kreeg de productiemaatschappij wel de maximumboete van 136.793 dollar (zo’n 126.000 euro) opgelegd. Het rapport concludeerde dat Rust Movie Productions geen richtlijnen had opgesteld om er zeker van te zijn dat er geen echte kogels op de set aanwezig waren. 

Meer
Lees meer...