Filmcritici laten geen spaander heel van Suicide Squad, maar film scoort wél fenomenaal bij publiek

Filmcritici laten geen spaander heel van Suicide Squad, maar film scoort wél fenomenaal bij publiek

Critici kraakten de film helemaal af, maar dat houdt het volk niet uit de bioscoop. De film Suicide Squad haalde in 59 landen in z’n openingsweekend in totaal al 267 miljoen dollar (240 miljoen euro) op. Een record.

In de VS eindigde de box office voor de film met onder ander Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie op 135 miljoen dollar, het beste openingsweekend in augustus ooit. Dat record stond sinds 2014 op naam van Guardians Of The Galaxy, dat toen 94 miljoen binnenhaalde.

Voor Smith haalde de film ook een persoonlijk record. Geen enkele film waarin hij speelde trok in het eerste weekend zoveel bezoekers. Hoogtepunt tot nu toe was I Am Legend, dat in 2007 in het eerste weekend 77 miljoen opgebracht.

De kaartverkoop van Suicide Squad gaat de verwachting van studio Warner Bros te boven, aldus een woordvoerder tegenover Variety. Volgens het entertainmentmagazine kwamen de slechte recensies van de film onverwacht voor het bedrijf, dat daardoor de adem inhield voor de cijfers van het eerste weekend.

Gesponsorde artikelen