Fleetwood Mac sluit vijftigste Pinkpop en ook Werchter Boutique af

Fleetwood Mac sluit vijftigste Pinkpop en ook Werchter Boutique af

De jubileumeditie van het Pinkpopfestival zal afgesloten worden door de Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac. Vorige maand werd al bekend dat Fleetwood Mac naar Europa komt voor een nieuwe tournee. Daarbij zullen ze ook België aandoen: de band staat op 8 juni als headliner op Werchter Boutique.

Het is de tweede keer dat Fleetwood Mac op Pinkpop staat. De eerste keer was in 1971, tijdens de tweede editie van het festival. De band is bekend van nummers als Don’t Stop, Go Your Own Way, Dreams en Chain. De langspeler ‘Rumours‘ uit 1977 is de negende meest verkochte ooit.

Op Pinkpop en op Werchter Boutique zullen Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks en Christine McVie worden begeleid door nieuwkomers Mike Campbell and Neil Finn (Crowded House). Het tweetal verving eerder dit jaar Lindsey Buckingham, die na decennia uit de band werd gezet.

Rechter

Buckingham heeft zijn oud-collega’s onlangs voor de rechter gesleept omdat hij compensatie eist voor de gemiste inkomsten van een tournee die de band voor dit jaar gepland had staan. Volgens zijn advocaten kan dat bedrag oplopen tot ruim 14 miljoen dollar.

De gitarist zou uit de band zijn gezet omdat hij solo wilde gaan. Buckingham zegt dat hij alleen maar heeft gevraagd de tournee uit te stellen zodat hij tijd zou hebben voor een solo-album. Onlangs zei de 69-jarige Buckingham in muziektijdschrift Rolling Stone dat zijn ex en leadzangeres Nicks de band een ultimatum had gesteld: “Hij eruit of ik eruit.”

Vierde dag voor Pinkpop?

Buckingham maakte tussen 1975 en 1987 deel uit van de band en keerde tien jaar later terug. Hij behoort niet tot de oprichters van Fleetwood Mac, maar schreef wel grote hits als Go Your Own Way, The Chain en You Make Loving Fun.

Tickets voor Werchter Boutique 2019, dat plaatsvindt op zaterdag 8 juni in het Festivalpark in Werchter, zijn te koop vanaf vrijdag 9 november om 10u via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Een ticket kost 92 euro. Er is ook een limited edition ‘Golden Circle’ ticket, dat toegang geeft tot het vak net voor het podium tijdens de show van Fleetwood Mac, te koop aan 150 euro.

De kaartverkoop voor Pinkpop 2019 start op zaterdag 16 maart. Het jubileumfestival zelf duurt van 8 tot en met 10 juni. De organisatie kijkt of er nog een vierde dag aan wordt toegevoegd, maar dat is afhankelijk van de hoofdact waar nog naar gezocht wordt.

Gesponsorde artikelen