Flixbus wil de grote Belgische steden met elkaar verbinden

Flixbus wil de grote Belgische steden met elkaar verbinden

Heb je al eens geprobeerd om van Aarlen naar Antwerpen te reizen met de bus? Of het traject Malmedy-De Panne? Momenteel is dat haast onmogelijk omdat er geen directe bussen zijn tussen de grote Belgische steden. Maar dat kan binnenkort veranderen. Het bedrijf Flixbus wil het nationale aanbod uitbreiden en zal binnenkort interlokale lijnen in België aanbieden.

In België zijn de meeste busreizen afhankelijk van drie regionale entiteiten: de MIVB in Brussel, de TEC in Wallonië en De Lijn in Vlaanderen. Het probleem is dat hun aanbod vrij beperkt is.

In Wallonië bijvoorbeeld, kan je enkel reizen met de TEC binnen de grenzen van je provincie. Het is daarom niet mogelijk om bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit Bastenaken naar Doornik te gaan. Hiervoor moet je eerst een bus nemen, en vervolgens nog een trein. Een omslachtige reis dus!

Het Europese transportbedrijf Flixbus wil wat meer duidelijkheid brengen in deze chaos. De privé-onderneming wil in april de nationale busroutes lanceren aan prijzen die de concurrentie, en dan vooral de NMBS, zal doen beven. De lijnen zullen grote steden zoals Brussel en Antwerpen, Luik en Oostende of Leuven en Gent met elkaar verbinden.

Flixbus, “zuinig en goed voor het milieu”

Het Flixbus-transportnetwerk werd in 2011 in Duitsland opgericht en blijft sindsdien groeien. Het verbindt momenteel 1.400 bestemmingen waaronder meer dan 15 Belgische steden. Voorlopig zijn 21 internationale bestemmingen met het transportbedrijf vanuit België te bereiken. Het doel van Flixbus is “Europa groener maken”. Dat lezen we op de website van het bedrijf. Volgens hen is “reizen met de langeafstandsbus de meest milieuvriendelijke manier van vervoer”.

Momenteel is alleen de route Brussel-Antwerpen mogelijk met Flixbus. Je kan ook reizen van Luik naar Brugge, maar daarvoor moet je langs Eindhoven in Nederland. Deze reis duurt meer dan 7 uur en kost 35,80 euro.

Vanaf april zal Flixbus lijnen aanbieden zoals Brugge-Brussel, Antwerpen-Brugge, Luik-Brussel, Verviers-Luik, Verviers-Antwerpen en zelfs Gent-Luik. Reisprijs? Tussen 3,99 euro en 5,99 euro. Dat is voordelig in vergelijking met een treinreis. Voor een enkele reis met de NMBS van Brussel naar Antwerpen betaal je als volwassene 7,70 euro. Economisch gezien lijken de nieuwe Flixbus-aanbiedingen dus echt interessant.

Gesponsorde artikelen