Floyd Mayweather haalt uit naar McGregor en Canelo en hypet kamp tegen Khabib

Floyd Mayweather haalt uit naar McGregor en Canelo en hypet kamp tegen Khabib

Floyd Mayweather heeft opnieuw van zich laten horen. In een interview haalt hij zwaar uit naar Saul ‘Canelo’ Alvarez, een Mexicaanse profbokser die onlangs een contract tekende voor 317 miljoen euro: “Dat verdien ik letterlijk voor één gevecht.” Canelo daagde Mayweather uit voor een rematch, maar die lijkt, na z’n kamp tegen Conor ‘McQuitter’ McGregor, zijn zinnen gezet te hebben op een nieuw supergevecht tegen UFC-vechter Khabib Nurmagomedov.

De Mexicaanse profbokser Saul Alvarez, beter bekend als Canelo, zette onlangs z’n handtekening onder het lucratiefste sportcontract ooit. Canelo zal voor amper elf gevechten, gespreid over vijf jaar, ruim 317 miljoen euro gaan krijgen. Canelo heeft een record van 50 overwinningen, 1 verliesmatch en twee draws. De enige die Canelo kon verslaan, is de ondertussen gepensioneerde Floyd ‘Money’ Mayweather. Maar die misser wil de Mexicaan nu rechtzetten.

“Als hij wil terugkomen en hij is gemotiveerd, dan zou hij het juiste moeten doen en me een rematch moeten geven om te tonen wie er de beste is”, stelt Canelo aan Sports Illustrated. “In ons eerste gevecht was het ervaring dat me heeft genekt, ik was toen nog heel jong. Ik kan er niet meer over zeggen dan dat z’n ervaring me heeft verslagen en dat hij een goede bokser is.” Maar Mayweather wil niet van een rematch weten en lijkt zijn zinnen ondertussen op een nieuw supergevecht te hebben gezet.

Conor McQuitter

“Het maakte niet uit of Canelo op die avond z’n PED-steak (afkorting voor ‘performance enhancing drugs’, red.) had gegeten of niet. Dit was het makkelijkste gevecht van m’n hele carrière!”, verwijst de Amerikaanse bokslegende naar de dopingschorsing die Canelo moest uitzitten onder een foto van hun kamp in 2013. “Conor McQuitter was een veel betere vechter dan de valsspelende Canelo en ook hem heb ik een pak rammel gegeven!”, haalt Mayweather meteen ook zwaar uit naar Conor McGregor, die hij in de zomer van vorig jaar nog versloeg.

Mayweather deelde meteen ook nog een steek uit naar het monstercontract dat Canelo onlangs tekende. “Het duurt me 36 minuten of minder om meer dan 300 miljoen dollar te verdienen. Ik heb amper één nacht en één gevecht nodig om te verdienen wat jij nu krijgt op vijf jaar en voor elf gevechten. Dus, eigenlijk, wie is er aan het winnen? You do the math.”

Terugkeer

Een rematch tussen Canelo en Mayweather, die al een tijdje op pensioen is maar wel terugkeerde om het op te nemen tegen UFC-vechter Conor McGregor, lijkt er dus niet aan te komen. Maar de kans dat Mayweather terug in de ring te zien zal zijn, lijkt wel steeds groter. Zo bekende Mayweather al gesprekken te hebben gehad over een mogelijke rematch tegen Manny Pacquiao, die hij al eens versloeg in wat toen werd gezien als ‘de kamp van de eeuw’. Maar ook die andere UFC-vechter, Khabib Nurmagomedov, gooide al z’n hoed in de ring.

Na zijn klinkende overwinning tegen Conor McGregor (lees hier een uitgebreid verslag van hun kamp en de hel die daarna losbrak) daagde Khabib de bokslengde al uit. “Let’s go Floyd, laten we vechten!”, zei de Rus in een Instagramfilmpje van Leonard Ellerbe, de promotor van Floyd Mayweather. “50-0 tegen 27-0, twee mannen die nooit verliezen. Let’s go! Waarom niet? In de jungle is er maar één koning. Maar één koning … en dat ben ik natuurlijk. Want hij kon McGregor niet tegen het canvas krijgen, maar dat deed ik met gemak!”

Bekijk hieronder het filmpje waarin Khabib Mayweather uitdaagt:

“Voor een bedrag van negen cijfers”

Mayweather kon dat natuurlijk niet zomaar laten passeren en reageerde al snel. “CBS, Showtime en MGM Grand, haal jullie chequeboekje maar al boven! Ga naar Leonard Ellerbe z’n pagina om te zien hoe Khabib Nurmagomedov me uitdaagt.”

In een interview met TMZ ging hij nog verder in op Khabib. “We gaan vechten. Hij daagde me uit, dus moet hij naar mijn wereld komen. Ik ben m’n eigen baas. Dus ik kan niet zeggen wat er allemaal gebeurt in het kamp van Khabib, maar langs mijn kant zeggen we: ‘laten we dit doen’!” Al wil ‘Money’ Mayweather niet voor niets terugkomen uit pensioen. “Als ik het tegen Khabib opneem, zal dat voor een bedrag zijn van negen cijfertjes. Dat zal waarschijnlijk nog meer zijn dan voor m’n kamp tegen McGregor. Waarschijnlijk 100 miljoen dollar meer, gegarandeerd!”

“Schenk er geen aandacht aan”

De twee lijken dus wel klaar voor een boksmatch, maar UFC-baas Dana White veegt een mogelijke kamp (voorlopig) van tafel. “Schenk er geen aandacht aan”, zei hij in een interview bij ESPN. “Het Mayweather-team heeft ons nog niet benaderd. Khabib ligt nog onder contract bij de UFC. We hebben nog met niemand uit het Mayweather-team gepraat. Floyd is erg goed om z’n naam weer in de aandacht te krijgen wanneer hij dat wil.”

White gaf z’n goede vriend McGregor nog de vrijheid om de UFC even links te laten liggen (en zo geen van z’n twee titels te verdedigen) om het op te nemen tegen Mayweather, maar de vraag is of White ook Nurmagomedov dat zal toelaten. De relatie tussen de twee was al niet heel goed en zijn acties na z’n overwinning tegen McGregor hebben dat alleen maar erger gemaakt. Het zit ook Khabib nog steeds heel hoog dat enkel hij gestraft lijkt te worden voor wat er zich tijdens UFC 229 afspeelde. Khabib dreigde er zelfs mee te stoppen bij UFC.

Het is voorlopig dus nog koffiedik kijken of het nieuwe supergevecht er ook daadwerkelijk zal komen (lees hier waarom Mayweather vs. McGregor eigenlijk absurd was). Maar na Mayweather – McGregor durft niemand het alvast uit te sluiten …

Gesponsorde artikelen