Football leaks: Kevin De Bruyne strijkt 7,1 miljoen per jaar op, maar Thomas Vermaelen is de slimste van de klas

Football leaks: Kevin De Bruyne strijkt 7,1 miljoen per jaar op, maar Thomas Vermaelen is de slimste van de klas

De salarissen van een heel pak topvoetballers zijn uitgelekt via Football Leaks. Daaruit blijkt wat we al lang wisten: dat die gasten belachelijk veel verdienen. Alle lonen van de Rode Duivels staan dus online. Kevin De Bruyne staat in de absolute top, met 7,1 miljoen euro. Maar de slimste van al is … Thomas Vermaelen. Hij speelde nauwelijks bij Barcelona, maar onderhandelde wel heel goed over z’n loon. 

Wie echt verrast is door de toplonen van onze Duivels heeft de laatste jaren op een andere planeet geleefd. Het land besturen als premier, daar krijg je zo’n 250.000 per jaar voor. Als je topchirurg bent en elke dag levens redt, kan dat bedrag wat hoger liggen, maar in de miljoenen loopt ook dat niet in België. En CEO’s van bedrijven zoals Belgacom of De Post, waar de overheid aandeelhouder is, zijn ook al geplafonneerd onder een miljoen euro. Zelfs een CEO van een privébedrijf met duizenden werknemers zal hoogstens een paar miljoen per jaar verdienen in dit land.

Niet zo met voetballers, die een paar uur per week in een match tegen een bal trappen. Der Spiegel, het Duitse blad, heeft de hand kunnen leggen op een hele lijst van lonen in de zogenaamde Football Leaks. Via het netwerk van European Investigative Collaborations konden ook Le Soir en De Standaard dat inkijken. En de lonen van die voetballers zijn dus astronomisch.

Zo is te lezen dat Kevin De Bruyne aan 7,1 miljoen per jaar zit. En daar kan nog behoorlijk wat bijkomen met collectieve en individuele winstpremies. Wint hij nog de Champions League, dan heeft hij er nog eens 600.000 euro bij. En wint hij de Gouden Bal, dan krijgt hij een loonsverhoging van bijna 500.000 euro. Volgens de cijfers zou Eden Hazard maar aan 2,4 miljoen per jaar zitten, maar dat komt omdat ze van hem nog een ‘oud’ contract hebben, van toen hij bij Chelsea kwam.

Overigens lijkt de slimste Duivel van heel de hoop wel Thomas Vermaelen. Die stapte in 2014 van Arsenal uit Londen over naar het Spaanse Barcelona. En daar toonde hij zich een uitstekende onderhandelaar (of misschien was het zijn manager?). Want hij kreeg een dik half miljoen tekengeld én een jaarloon van 4,15 miljoen euro. Plus nog eens 600.000 euro winstpremies, ook al speelde hij nauwelijks. Want ondanks slechts één match in jaar één en tien matchen in jaar twee, stond in z’n contract dat hij recht had op de helft van alle winstpremies.

Gesponsorde artikelen