‘Fortnite’ brengt Thanos naar de strijd: vanaf morgen ‘Infinity War’-crossover-event!

‘Fortnite’ brengt Thanos naar de strijd: vanaf morgen ‘Infinity War’-crossover-event!

‘Fortnite’-spelers, hou je klaar: Thanos komt naar de strijd en kan jou een pak extra krachten opleveren. Tegelijk gaan ook de challenges weer van start en neem het van ons aan, die dag verlof deze week kan je gebruiken.

Fortnite, dé game van het moment, krijgt qua populariteit ferme competitie van Avengers: Infinity War, maar da’s binnenkort niet meer nodig. Morgen gaat er namelijk een event van start dat een crossover is met de populaire Marvel-film. En ja, die zal ook beschikbaar zijn in alle versies, laad die batterijen dus maar op.

Infinity gauntlet

Wat staat er te gebeuren? Je zal in het spel, tijdens elke match in nieuwe mode, een infinity gauntlet kunnen vinden. Wie Infinity War al gezien heeft, weet wat er te gebeuren staat: jij verandert in Thanos, en dat maakt het substantieel gemakkelijker om die honderd vijanden neer te maaien. Thanos heeft namelijk serieuze extra krachten en die zal jij ook krijgen.

Hoe lang het event zal duren, is nog niet duidelijk en de extra krachten die je kan krijgen, daar is ook nog niets over bekend. Maar ’t is wel duidelijk dat dit de mash-up van het moment wordt, hoe episch kan je ook zijn? Voor wie denkt dat ingenieuze marketeers met de deal zijn komen aanzetten: nee. Hoewel het Fortnite zeker uitkomt om op de Infinity War-hype te kunnen meesurfen (en omgekeerd), eigenlijk is het gewoon een kwestie van fans die met fans willen werken.

Fans van Fortnite

De makers van Infinity War, de Russo-broers, speelden volgens Entertainment Weekly, namelijk regelmatig een potje Fortnite tijdens het monteren. Je zou voor minder stressen, natuurlijk en dus leerden ze de game goed kennen. Nu de film in de zalen is, en ziek veel geld opbracht, namen ze contact op met Epic Games, de maker van Fortnite. De infinity gauntlet zou dus heel authentiek moeten voelen.

Vanaf morgen verkrijgbaar op alle platformen. Wie vandaag nog Fortnite bestelt, is zeker nog op tijd.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen