‘Fortnite’ deelt bijna 1 miljoen euro uit met het ‘Winter Royale’-toernooi

‘Fortnite’ deelt bijna 1 miljoen euro uit met het ‘Winter Royale’-toernooi

‘Fortnite’ biedt binnenkort voor iedereen gratis het Winter Royale-toernooi aan. Epic Games geeft een prijzenpakket weg van in totaal één miljoen dollar of zo’n 879.000 euro. En dat is niet het enige nieuws rond de razend populaire game.

Of je nu Fortnite speelt op je pc, PlayStation of Nintendo Switch, deze actie is voor iedereen. De Winter Royale Qualifiers gaan door op 24 en 25 november. Het is de bedoeling dat je aan elke event-sessie deelneemt en een zo hoog mogelijke score probeert te halen.

Wie bij de beste spelers zit, krijgt een uitnodiging voor de finaleronde. Je moet die wel expliciet accepteren als je verder wil gaan. De Europese finaleronde gaat door van 30 november tot 1 december. In de VS is dat van 11 tot 12 december.

Er zal in totaal één miljoen dollar of zo’n 879.000 euro uitgedeeld worden. Epic Games beschouwt deze wedstrijd vooral als een oefenmatch voor de Fortnite World Cup. Die gaat volgend jaar door.

Seizoen zes en het Halloweenevent van Fortnite lopen trouwens nog tot maandag 26 november.

Boze rappers

Maar da’s niet het enige Fortnite-nieuws. Rapper 2 Milly zegt dat hij overweegt om ontwikkelaar Epic Games voor de rechter te slepen omdat ze zijn dansmoves gestolen zouden hebben. De bekendste dansmove van de rapper is ‘The Milly Rock’. Die zou in het spel hernoemd zijn naar ‘Swipe It’. Zo is het een stuk moeilijker om copyright te claimen voor een choreografie dan voor muziek en teksten. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CBS.

(Fortnite introduceerde vorige week de nieuwe Food Fight-modus.)

Eerder dit jaar haalde Chance The Rapper al uit naar Fortnite. Hij vond het niet kunnen dat zijn dansmoves vertoond worden zonder de bijhorende muziek.

(Elon Musk haalde vorige maand nog uit naar Fortnite.)

De dansmove waar 2 Milly problemen mee heeft:

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen