‘Fortnite’ deelt gratis goodies uit na 24u downtime, maar gaat volgende week wel opnieuw even offline

‘Fortnite’ deelt gratis goodies uit na 24u downtime, maar gaat volgende week wel opnieuw even offline

Goed en slecht nieuws voor gamers die helemaal verslaafd zijn aan ‘Fortnite’. De populairste game van het moment was gisteren bijna 24 uur offline door serverproblemen. Ter compensatie krijgen alle spelers gratis goodies, al heeft ‘Fortnite’ ook minder leuk nieuws. Volgende week zal het spel namelijk opnieuw even offline zijn.

Fortnite groeide op korte tijd uit tot een van de populairste games, zowel bij fanatieke gamers als bij celebrities. Fortnite kan gespeeld worden op Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4, Xbox en sinds kort ook op iOS. Android volgt binnenkort.

De serverproblemen van gisteren kwamen dan ook heel ongelegen voor Epic Games, de makers van Fortnite. Doordat ze niet direct vonden wat het probleem veroorzaakte, was de game voor sommige spelers uiteindelijk bijna 24 uur offline.

‘Battle Stars’ en ‘Seasonal Gold’

Heel vervelend voor een fanatieke gamer en dat beseft Epic Games ook. Daarom willen ze het goedmaken met cadeautjes voor alle spelers. Wie Battle Royale speelt, kan in de store een ‘Back Bling’ ophalen. De gamers die Save The World spelen, krijgen een ‘Troll Stash Llama’.

Daarnaast krijg je volgende week in Battle Royale ook nog een hoop ‘Battle Stars’ en is er ‘Seasonal Gold’ voor de fans van de Save the World-mode.

Nieuwe downtime volgende week

Maar het bericht op de website van Fortnite bevat ook slecht nieuws. De makers kondigen namelijk nieuwe downtime aan voor volgende week. Die is noodzakelijk om een nieuwe update door te voeren.

Details over wanneer die update zal zijn en vooral hoe lang de game offline zal zijn, zijn er nog niet. Meer nieuws daarover komt later op hun website of sociale media. We gaan er wel vanuit dat het minder lang zal duren dan donderdag.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen