‘Fortnite’ lanceert seizoen 6 met een hele hoop vernieuwingen

‘Fortnite’ lanceert seizoen 6 met een hele hoop vernieuwingen

‘Fortnite’, dé game van het moment, heeft z’n zesde seizoen op de wereld losgelaten. Dat nieuwe seizoen bevat heel wat vernieuwingen en aanpassingen aan het spel. We zetten ze even op een rijtje.

Vanaf nu is het zesde seizoen van Fortnite beschikbaar. Het seizoen werd al enkele weken geteased met verschillende promofoto’s, maar ook in het spel zelf gebeurden er allerlei vreemde dingen.

‘The Cube’

Enkele weken geleden verscheen er in Fortnite een nieuwe scheur aan de hemel. Op het einde van seizoen 4 gebeurde dat ook om de komst van het volgende seizoen aan te kondigen. Nadat de scheur van het vierde seizoen volledig verdwenen was, werden de spelers opnieuw opgeschrikt. Deze keer verscheen er opnieuw een scheur en niet veel later begonnen de bliksemschichten uit deze scheur neer te vallen. Eerst ging dat traag, met intervallen van een kwartier, maar al snel volgden de schichten sneller op elkaar tot er een grote laser neerdaalde met een bijzonder geschenk.

Plots stond er, midden op het eiland, een grote paarse kubus die al snel de naam ‘The Cube’ kreeg. En deze kubus had ook verschillende speciale krachten. Zo regenereerde je schil wanneer je in de buurt van The Cube kwam, maar wanneer je té dichtbij kwam, werd je weggeblazen. Bovendien verschenen er ook mysterieuze symbolen op de kubus.

Darkness Rises

Ook in de officiële trailer van het zesde seizoen keert de paarse kubus terug. Hij tilt het eiland, waarop Loot Lake House zich bevindt, de lucht in. Dit vliegende eiland zal ook echt in het spel zitten. Het nieuwe seizoen kreeg de naam Darkness Rises en belooft dus duister te worden. En er is een nieuwe feature die daartoe bijdraagt. Zo kan je in Fortnite seizoen 6 gebruik maken van Shadow Stones. Dat zijn consumables waarmee je tijdelijk onzichtbaar wordt. Al moeten we dat met een korreltje zout nemen.

Je bent volledig onzichtbaar wanneer je stilstaat, maar zodra je beweegt, heb je wel een schaduw. Als je onzichtbaar bent, kan je bovendien sneller lopen en hoger springen. Je bent ook immuun voor fall damage en je kan jezelf dankzij de nieuwe kracht, Phase, afschieten en door objecten heen lopen. Wanneer je een Shadow Stone gebruikt, ben je 45 seconden onzichtbaar, maar je kan die onzichtbaarheid ook eerder beëindigen.

In dit filmpje op Twitter wordt getoond wat het effect van de Shadow Stones precies inhoudt.

Pets

Een andere nieuwe toevoeging aan Fortnite zijn pets. Ja, je leest het goed: huisdieren. Voorlopig zijn deze diertjes volledig decoratief, maar de kans bestaat dat ze later ook echt een functie krijgen binnen het spel. Je kan voorlopig kiezen tussen honden, draken en hagedissen.

Naar goede gewoonte horen bij een nieuw seizoen ook nieuwe locaties. Epic Games heeft al laten weten dat deze nieuwe locaties Floating Island, Corrupted Areas, Corn Fields en Haunted Castle heten. De meest indrukwekkende nieuwe locatie is Floating Island, het eiland met Look Lake House dat door The Cube in de lucht getild wordt en zo boven Loot Lake zweeft. Spelers hebben al ontdekt dat je via een draaikolk zelf de lucht in kan gaan en zo het eiland kan bereiken.

Verder zijn er nog andere kleinere aanpassingen gebeurd. Zo is de kracht van bepaalde wapens aangepast. Daarnaast kunnen gamers die gebruik maken van verschillende consoles nu ook samen spelen. Dus als jij een PlayStation 4 hebt en je vrienden een Xbox, dan kan je in deze bètaversie samen spelen. Meer daarover lees je hier.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen