‘Fortnite’ maakt 100 miljoen dollar vrij voor nieuwe prijzenpot en is daarmee de grootste speler in eSports

‘Fortnite’ maakt 100 miljoen dollar vrij voor nieuwe prijzenpot en is daarmee de grootste speler in eSports

Ben jij ook zo verslaafd aan ‘Fortnite’? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want Epic Games, het bedrijf achter de game, geeft de grootste prijs weg in de geschiedenis van de eSports. Er wordt 100 miljoen dollar aan prijzengeld opzijgezet.

Epic Games kondigt het nieuws aan in een blogpost: “In het seizoen 2018-2019 zal Epic Games 100 miljoen dollar voorzien voor prijzen van Fortnitecompetities. We gaan de competities steunen op hoog niveau, maar we zullen het anders aanpakken dan anderen. We willen het op een meer inclusieve manier doen en we willen de focus leggen op het plezier dat je aan de game beleeft.”

Grootste speler in eSports

Specifieke informatie is er nog niet. Zo is het nog niet eens bekend wanneer dat nieuwe wedstrijdseizoen precies zal beginnen. Maar in een rapport van de gamewebsite Polygon wordt beweerd dat Epic Games de competitie zal lanceren tijdens de Electronic Entertainment Expo in juni.

Uit gegevens van het researchbedrijf Newzoo blijkt dat Fortnite met die 100 miljoen dollar de grootste game in de eSports-industrie is. “Het totale bedrag aan prijzen heeft in 2017 de piek van 112 miljoen dollar bereikt”, klinkt het. “Daarmee werd de grens van 100 miljoen dollar voor het eerst doorbroken.”

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen