‘Fortnite’ spelen is voor ijshockeyploegen uit NHL een reden om spelers geen profcontract te geven

‘Fortnite’ spelen is voor ijshockeyploegen uit NHL een reden om spelers geen profcontract te geven

Talentvolle spelers die dromen van een carrière in de NHL, de belangrijkste ijshockeycompetitie ter wereld, kunnen maar beter stoppen met het spelen van ‘Fortnite’. De populaire game zou volgens sommige ploegen te verslavend zijn en de spelers te veel afleiden.

Met 31 topploegen uit Canada en de Verenigde Staten, de beste spelers van de wereld en lonen tot 12 miljoen euro per jaar is de NHL met voorsprong de grootste ijshockeycompetitie ter wereld. Het is voor veel jonge talentvolle spelers dan ook een droom om ooit ‘gedraft’ te worden door een club uit de NHL.

Fortnite in sportwereld

In die draft selecteren alle ploegen om de beurten een jeugdspeler die een profcontract krijgt. Om te beslissen welke speler ze kiezen, houden de ploegen blijkbaar niet alleen rekening met talent en andere sportieve factoren, maar ook met Fortnite.

Die succesvolle game, voor Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4, Xbox One, iOS en Android (lees hier hoe je het daarop kan downloaden), is ook bij sporters razend populair. Onder andere voetballers, basketters en ijshockeyers wagen zich graag eens aan een spelletje Fortnite.

Verslavend

Wat op het eerste gezicht een onschuldige hobby lijkt, is dat volgens anderen helemaal niet. Fortnite zou heel verslavend zijn en ervoor zorgen dat spelers niet meer gefocust zijn op hun sport. Daarom zien sommige clubs uit de NHL liever geen jonge talenten komen die graag gamen.

Een ploeg uit de hoogste Canadese jeugdcompetitie OHL zou zijn spelers dan ook hebben aangeraden om alle verwijzingen naar Fortnite te verwijderen van hun sociale media. Anders zouden de talentvolle ijshockeyers volgens ingewijden een profcontract in de NHL kunnen mislopen.

Toptalent met gameverslaving

De bezorgdheid over het gamegedrag van jonge ijshockeyers begon enkele maanden geleden. Een Canadese sportjournalist vertelde toen in zijn podcast het verhaal van een (anoniem) groot talent dat recent gedraft was door een topteam uit de NHL, maar daar nooit een wedstrijd speelde door een gameverslaving.

De jonge speler zou iedere nacht tot ’s morgens opgebleven zijn om te gamen waardoor hij geen energie meer had om te trainen. “This guy’s a good player but there’s a good chance he’s not going to make it to the NHL. Yeah, the video game addiction is bad. It’s bad with this kid“, zei de journalist over de jonge ijshockeyer.

Beluister het interview hier:

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen