Fortnite krijgt upgrade en wordt launchtitel voor PlayStation 5 en Xbox Series X

Fortnite-fans kunnen in hun handen wrijven. De makers van het populaire battle royale-spel maakten bekend dat Fortnite als launchtitel op de PlayStation 5 en Xbox Series X zal verschijnen. Dat schrijft The Verge. Beide consoles komen in de loop van dit jaar uit.

Epic Games maakte het nieuws bekend samen met de aankondiging van Unreal Engine 5. Dat is de game engine van Epic Games waarmee hun games worden gemaakt. Unreal Engine 5 zal vanaf 2021 beschikbaar zijn op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Grafische upgrade

Fortnite krijgt een visuele upgrade op de nieuwe consoles. De battle royale-game zal draaien op de nieuwe Unreal Engine 5. Spelers die Fortnite op de PS4 of Xbox One spelen, doen dit nog op Unreal Engine 4. Bij lancering van de PlayStation 5 en de Xbox Series X zal Fortnite eerst nog beschikbaar zijn met de oude graphics. De overgang van Unreal Engine 4 naar Unreal Engine 5 is gepland in 2021.

Met de nieuwe Unreal Engine 5 mogen spelers zich verwachten aan flinke grafische upgrades. Zo zal het met het nieuwe systeem bijvoorbeeld mogelijk zijn om de lichtinval realistischer weer te geven. De overgang naar Unreal Engine 5 geldt trouwens voor alle versies van Fortnite. Zelfs op je smartphone mag je betere graphics verwachten.

Razend populair

Laatst communiceerde Epic Games dat Fortnite zo’n 350 miljoen geregistreerde spelers heeft. In de afgelopen maand april alleen al werd er voor 3,2 miljard uur in de game doorgebracht. De makers van het populaire spel zitten dus in een uitstekende positie om hun spel te ‘herlanceren’ op de nieuwe consoles.

Bovendien organiseerde Fortnite onlangs Party Royale waarin spelers niet met elkaar vechten maar wel andere activiteiten kunnen doen. Genieten van een live concert bijvoorbeeld, want niemand minder dan Steve Aoki, Dillon Francis en deadmau5 gaven op 8 mei een virtueel concert op een virtueel hoofdpodium.

Meer
Lees meer...