‘Fortnite’ verovert nu ook NBA: toptalent toont opvallende outfit

‘Fortnite’ verovert nu ook NBA: toptalent toont opvallende outfit

Dat veel voetballers ‘Fortnite’ spelen is geen geheim, maar de populairste game van het moment lijkt nu ook de NBA te veroveren. Tijdens de jaarlijkse NBA draft eerder deze week verscheen het 18-jarige toptalent Kevin Knox met een opvallend kostuum op het podium waarmee hij duidelijk maakte dat hij fan is van ‘Fortnite’.

De opmars van Fortnite is niet te stoppen. Het spel brak wereldwijd door toen de Canadese rapper Drake zijn gamesessie streamde en daarmee 600.000 kijkers lokte op Twitch, een record. Fortnite bleef daarna records breken en brengt maandelijks miljoenen op voor producent Epic Games, al delen ze daarvan binnenkort een deel terug uit in een nakende competitie met een prijzenpot van 100 miljoen dollar.

Fortnite-viering op WK voetbal?

Topsporters en gamen is al langer een goede competitie en dus vond Fortnite ook snel de weg naar de sportwereld. De Schotse voetballer Callum Paterson (Cardiff City) was begin maart de eerste die een doelpunt vierde met een dansje uit Fortnite en daarna volgden heel wat andere voetballers, waarvan Paul Pogba ongetwijfeld de bekendste is.

Ook onder andere Rode Duivels Thibaut Courtois en Michy Batshuayi spelen ook het spel. Al is het wereldkampioenschap voetbal nog wachten op de eerste Fortnite-viering.

Schoenen van Josh Hart, kostuumvest van Kevin Knox

Ook in andere sporten zitten fans van Fortnite en het spel lijkt nu ook de Amerikaanse basketcompetitie NBA in de ban te hebben. Op een dansje uit de game is het nog wachten, maar heel wat spelers toonden zich al fan. Zo verscheen Josh Hart (Los Angeles Lakers) afgelopen seizoen met schoenen van Fortnite op het veld.

Maar de grootste fan is ongetwijfeld Kevin Knox. Het toptalent is amper 18 jaar maar werd tijdens de NBA draft van afgelopen donderdag als negende gekozen en maakte volgende jaar zijn debuut in de NBA bij de New York Knicks. op het podium viel hij vooral op toen Knox zijn kostuumvest opendeed en daar in het groot “Fortnite” viel op te lezen.

Bekijk hier de opvallende kostuumvest van Kevin Knox:

Na afloopt noemde hij topspeler Paul George (Oklahoma City) als beste NBA-speler op Fortnite

Knox was niet de enige toekomstige NBA-speler met een opvallende vest

Dit kleurrijk gezelschap zien we volgend jaar aan het werk in de NBA:

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen