Left Right
scrollTop top

‘Fortnite’ verwijdert politiewagens uit spel


Fortnite
© Twitter

Fortnite, het populaire spel van Epic, heeft tijdens de laatste update van het spel een opmerkelijke verandering doorgevoerd. Sinds kort rijdt er in het spel namelijk geen enkele politiewagen meer rond. Hoewel Epic hier geen officieel statement over heeft uitgebracht, zou dit mogelijk te maken hebben met de Black Lives Matter-protesten.

Tijdens de protesten tegen politiegeweld vragen veel demonstranten voor de verwijdering van politie. En in Fortnite is dat nu een realiteit. In het spel rijden sinds kort namelijk geen politiewagens meer rond.

Fortnite

Sinds 17 juni is het derde seizoen van het tweede hoofdstuk van Fortnite ingegaan. Daarbij is de wereldkaart ondergelopen en speelt een deel van het spel zich nu dus af op het water. Daarbij werd ook de Deadpool-skin vervangen door eentje van – de iets toepasselijkere – Aquaman.

Een opmerkelijke vernieuwing in het spel is ook dat er sinds de update geen enkele politiewagen meer rondrijdt in de wereld. De wagens rijden wel nog steeds rond in het spel, maar ze zien er niet langer uit als politiewagens. Voorlopig zijn wagens in Fortnite nog puur decoratief, maar in de toekomst zouden spelers er mogelijk mee kunnen rondrijden.

George Floyd

Epic heeft geen officieel statement uitgebracht over waarom de politiewagens verdwenen zijn. Maar een bron laat aan Wall Street Journal weten dat er wel degelijk een reden voor is.

Het zou namelijk een reactie zijn op de hevige protesten naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Hij overleed nadat hij hardhandig was opgepakt. Daarbij zat de agent Derek Chauvin bijna 9 minuten lang met zijn knie op de nek van Floyd. De agent wordt nu vervolgd voor moord zonder voorbedachten rade.

Het is niet de eerste keer dat Epic begaan is met de Black Lives Matter-protesten. Zo stelden ze eerder al de lancering van het nieuwe seizoen al uit. Dat derde seizoen van hoofdstuk 2 stond eigenlijk gepland om op 6 juni uit te komen, maar door de protesten koos Epic ervoor om te wachten tot 17 juni. De kans is dus groot dat ze dat uitstel hebben gebruikt om de politiewagens uit het spel te halen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.900.196
 • Aantal
  doden
  1.166.177
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899