‘Fortnite’ zorgt voor 200 scheidingen in het Verenigd Koninkrijk

‘Fortnite’ zorgt voor 200 scheidingen in het Verenigd Koninkrijk

‘Fortnite’ is waarschijnlijk de game van het jaar en dus ook de game die voor het meeste problemen zorgt. Wat is er zo slecht aan ‘Fortnite’? Volgens een website zijn er enkele honderden scheidingen te wijten aan de game, enkel al dit jaar in Groot-Brittannië. 

Om de zoveel jaar zien we een online obsessie die naast een veelvoud aan verslaggeving ook behoorlijk wat negatieve kritiek met zich meebrengt. Pokémon Go zorgde voor meer auto-ongelukken, maar ook voor meer honden die een fijne wandeling kregen in het Citadelpark. World of Warcraft frustreert al jaren vriendinnen en echtgenoten over de hele wereld. Minecraft en League of Legends zijn er blijkbaar voor verantwoordelijk dat tientallen Japanse tieners niet meer uit hun kamer komen.

Nu is het de beurt aan Fortnite: het fantasyspel dat in 2018 zowat iedereen in de ban hield. Battle Royale-games, zoals Fortnite maar ook PUBG, zouden in 2019 zo alleen al 17 miljard kunnen opbrengen! Fortnite is behoorlijk verslavend en dat wil natuurlijk zeggen dat er ruzie over gemaakt wordt. Zodanig veel ruzie dat er een serieus aantal scheidingen worden uitgevoerd met Fortnite als aanleiding, zo zegt Divorce Online.

Is Fortnite echt zo verslavend? Wij zochten het uit.

Vijf procent van de scheidingen

Divorce Online mag dan niet de meest betrouwbare bron zijn, we durven uit de titel van de website afleiden dat ze een meer dan gezonde interesse hebben in scheidingen, toch schijnt er iets van aan te zijn. Divorce Online vond namelijk 200 scheidingen uit 2018 waarbij Fortnite
een aanleiding was geweest. Da’s geen klein aantal voor een spel waarbij je munten uit de lucht kan plukken bij het waterskiën.

Als we dat getal, binnen de dataset van Divorce Online, omzetten naar alle Britse scheidingen, dan zou het om zo’n vijf procent van alle scheidingen gaan. Hoe veel andere scheidingen te lijden hebben onder shooter games, is niet helemaal duidelijk.

Wat is Fortnite?

Fortnite (volledig: Fortnite: Battle Royale) is een spel, een third person shooter, ontwikkeld door Epic Games dat gereleaset werd op 25 juli 2017. De aantrekkingskracht van het spel is dat de graphics geschikt zijn voor alle leeftijden, dat de in-game challenges gevarieerd zijn en dat je het op elke denkbare console kan spelen. Fortnite: Battle Royale is beschikbaar voor macOS, iOS (iPhone dus), Android PlayStation 4, Windows en Xbox One. Je zal trouwens om Fortnite op je Nintendo Switch te spelen, geen abonnement nodig hebben op de service.

Daarnaast is Fortnite ook gratis te spelen, er zijn dus weinig hindernissen om de game niet op z’n minst even uit te testen. Hoewel Fortnite in principe voor 12+ is, spelen ook veel jongere kinderen het spel. Er vloeit dan ook bitter weinig bloed in Fortnite.

Hoe speel je Fortnite?

Fortnite spelen kan op twee manieren: Save The World is de betaalde editie: je speelt alleen of in team en je moet alle monsters op de wereld omver knallen. De wapens en systemen om dat te doen, vind je op de map.

In Battle Royal worden de spelers met z’n honderd tegelijk op een eiland gedropt. Het doel: de laatste zijn die recht staat, je vecht dus tegen elkaar, in teams van maximaal vier personen. Je zoekt wapens om jezelf mee te verdedigen, die kan je vinden door items op het speelveld kapot te slaan. Het eiland wordt steeds kleiner, je kan elkaar dus niet vermijden. Leuk aan Fortnite is dat je je tegenspelers ook te slim kan afzijn door valstrikken of muren.

Uiteraard is stilstand achteruitgang: regelmatig organiseert Epic Games events, nieuwe manieren om Fortnite te spelen, die maar tijdelijk beschikbaar zijn. Zo lanceerden ze onlangs High Stakes, waarbij je speciale wapens kan krijgen én extra in-game geld kan verdienen.

Hoe veel mensen spelen Fortnite?

Om even aan te duiden hoe populair het spel is: zo’n 12 miljoen mensen hadden een Fortnite-account halverwege 2018. Fortnite had op z’n hoogtepunt 3,4 miljoen gelijktijdige spelers. Ter vergelijking: PlayerUnknown’s Battlegrounds, een iets realistischere ontzettend populaire third person shooter, heeft gemiddeld 1.2 miljoen gelijktijdige spelers.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen