Foto’s en sms’jes bevestigen seksueel misbruik door #MeToo-activiste Asia Argento

Foto’s en sms’jes bevestigen seksueel misbruik door #MeToo-activiste Asia Argento

De Italiaanse actrice Asia Argento, die eerst zelf getuigde over hoe ze verkracht werd door Harvey Weinstein, wordt nu beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige acteur. De actrice zou in 2013 de toen 17-jarige acteur Jimmy Bennett seksueel misbruikt hebben. De actrice ontkende dit aanvankelijk, maar er duiken steeds meer details op die haar tegenspreken.

Op het filmfestival van Cannes sprak de Italiaanse actrice Asia Argento zich in een krachtige speech uit over Harvey Weinstein. “In 1997 werd ik verkracht door Harvey Weinstein, hier in Cannes”, getuigde de actrice toen. In duidelijke woorden liet ze weten dat het gedrag van Weinstein en andere daders van seksueel misbruik niet langer getolereerd zal worden. “Harvey Weinstein zal hier nooit meer welkom zijn”, liet ze toen weten. “Hij zal in schande leven, uitgespuwd door een filmgemeenschap die hem ooit omarmden en zijn misdaden verzweeg.” Maar nu zijn de kaarten geschud en is het Argento die beschuldigd wordt van seksueel misbruik.

Jimmy Bennett

Enkele dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat Asia Argento zelf beschuldigd wordt van seksueel misbruik. De actrice zou in 2013, op 37-jarige leeftijd, de jonge acteur Jimmy Bennett seksueel misbruikt hebben. Bennett was op dat moment 17 en dus minderjarig volgens de wet in Californië. Bennett is vooral bekend van zijn kinderrollen in onder andere Evan Almighty, The Polar Express en Poseidon. Hij leerde Argento in 2004 kennen op de set van de film The Heart Is Deceitful Above All Things, waarin hij de zoon van de actrice speelde.

Het nieuws lekte uit nadat de Amerikaanse krant The New York Times bestanden in bezit kreeg, waaronder het e-mailverkeer tussen Argento en Bennett, foto’s van de twee in bed en bewijzen dat Argento Bennett 380.000 dollar (328.000 euro) overschreef als zwijggeld. Hieruit blijkt dus dat Argento seks zou hebben gehad met de minderjarige Bennett. De acteur liep daardoor een trauma op en gaf aan dat hij “zich in de war voelde en walgde over wat er gebeurd was.” Als schadevergoeding eiste hij aanvankelijk 3,5 miljoen dollar (3 miljoen euro), maar Argento schreef uiteindelijk, na overleg met haar advocaat, dus 380.000 dollar (328.000 euro) over. Deze betaling gebeurde enkele maanden geleden, in april 2018.

Argento ontkent, foto’s en sms’jes bewijzen tegendeel

Asia Argento, die bekend is uit de films xXx en Marie Antoinette, ontkende aanvankelijk dat ze iets met deze feiten te maken had. Maar de bewijzen spreken haar daarin tegen.

Zo kon TMZ verschillende foto’s en sms’jes bemachtigen die duidelijk maken dat de actrice wel degelijk seks heeft gehad met de toen 17 jaar oude Bennett. De foto’s tonen de actrice en de jonge acteur naakt in bed. Maar het zijn vooral de sms’en die de actrice stuurde naar haar vriendinnen die haar in een negatiever daglicht stellen.

“Ik had seks met hem”

In de berichtjes naar haar vriendinnen ontkent Argento namelijk de feiten niet langer. “Ik had seks met hem en het voelde vreemd. Ik wist niet dat hij minderjarig was tot ik een brief kreeg van zijn advocaat”, stuurde Argento naar een van haar vriendinnen die haar vroeg naar de feiten. “Het publiek weet niets, enkel wat The New York Times schreef. Dat is eenzijdig, het is de brief van zijn advocaat. Dat geile kind besprong me.”

Later stuurde ze ook een foto naar een vriendin van het briefje dat Jimmy achterliet voor Asia Argento nadat ze seks hadden. “Asia, ik hou van je met heel m’n hart”, staat er te lezen. “Ik ben zo blij dat we elkaar opnieuw ontmoet hebben en ik ben zo blij dat je opnieuw in mijn leven bent.” Verder beweert Argento dat Jimmy nog jarenlang ongevraagde naaktfoto’s van zichzelf naar haar stuurde en daar pas twee weken voor de brief van de advocaten kwam mee ophield. Tot slot geeft de actrice aan dat het niet om verkrachting ging. “Ik was bevroren. Hij lag op me. Nadien vertelde hij me dat ik zijn seksuele fantasie was sinds zijn twaalfde.”

Bennett: “Trauma kwam terug toen zij zich opwierp als slachtoffer”

Maar ook Bennett doorbreekt nu de stilte. In een boodschap op Instagram geeft hij zijn kant van de feiten. “Veel moedige vrouwen en mannen hebben zich al uitgesproken over hun ervaringen in het teken van de #MeToo-beweging en ik bewonder de moed die ze nodig hadden om dit standpunt in te nemen”, begint hij zijn boodschap. “Ik sprak zelf aanvankelijk niet over mijn verhaal omdat ik ervoor gekozen had om het privé te behandelen, samen met de persoon die me onrecht heeft aangedaan.”

Hij vertelt over waarom hij plots wél met zijn verhaal naar buiten komt. “Mijn trauma kwam terug wanneer zij zich opwierp als een slachtoffer. Ik heb de afgelopen dagen geen publiek statement gemaakt omdat ik beschaamd en bang was om deel uit te maken van het maatschappelijk debat.”

Stigma

In zijn boodschap heeft hij het ook over de feiten. “Ik was minderjarig op het moment van de feiten en ik probeerde het te rechtvaardigen op een manier die op dat moment logisch voelde voor me omdat ik op dat moment niet klaar was om om te gaan met de gevolgen van het publiek maken van mijn verhaal. Op dat moment geloofde ik dat er een stigma was omtrent deze situatie als man binnen onze samenleving. Ik geloofde niet dat mensen zouden begrijpen dat dit geval plaatsvond, komende van een tienerjongen.”

“Ik heb veel tegenslagen moeten verwerken in mijn leven en dit is een andere waarmee ik doorheen de tijd mee heb moeten leren omgaan”, besluit hij. “Ik zou dit graag verplaatsen naar het verleden en vandaag kies ik om verder te gaan en niet langer in stilte.”

Gesponsorde artikelen