Foto’s van Syrische vluchteling tonen afgrijselijke toestanden tijdens overtocht van Middellandse Zee

Foto’s van Syrische vluchteling tonen afgrijselijke toestanden tijdens overtocht van Middellandse Zee
Screengrab Al Aan TV

In de Middellandse Zee zijn de afgelopen weken al meer dan 1.000 vluchtelingen omgekomen nadat hun boot kapseisde. Die mensen betaalden vaak duizenden euro’s voor hun overtocht, maar de reisomstandigheden zijn mensonterend. Of wat dacht je van deze foto’s die een Syrische vluchteling heeft gemaakt.

Dagelijks wagen honderden vluchtelingen hun leven op zoek naar een betere toekomst. Maar vooraleer ze aan die betere toekomst kunnen werken, moeten ze eerst de zware tocht naar Europa overleven. De Middellandse Zee wordt een steeds populairdere route voor mensensmokkelaars, maar voor de vluchtelingen zelf is het vaak waanzin. Honderden mensen worden op kleine schepen bij elkaar gepropt, vaak wordt de cargoruimte waarin ze zich bevinden ook nog eens afgesloten, vooraleer de mensensmokkelaars het bootje zelf verlaten en de vluchtelingen aan hun lot worden overgelaten.

Een Syrische vluchteling die de overtocht van Turkije naar Italië maakte, heeft met zijn gsm-camera foto’s gemaakt van die overtocht, en overhandigde die vervolgens aan Jenan Moussa van Al Aan TV. Op de foto’s is te zien hoe de vluchtelingen in de cargoruimte van het schip amper ruimte hebben om te bewegen. Iedereen zit of ligt tegen elkaar, en het is duidelijk dat ze nooit op tijd zouden weg geraken als er ook maar iets met het schip zou gebeuren. Als je deze beelden ziet, dan begrijp je ook meteen hoe het komt dat honderden of zelfs duizenden mensen de overtocht niet overleven.

Gesponsorde artikelen