Left Right
scrollTop top

‘Four Weddings and a Funeral’ krijgt een vervolg


‘Four Weddings and a Funeral’ krijgt een vervolg

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de betere klassieke romcom: ‘Four Weddings and a Funeral’, de iconische film met Hugh Grant en Andie McDowell, krijgt een vervolg. Niet zomaar eentje: de opbrengsten gaan naar het goede doel. Dat heeft helaas ook één nadeel. 

Het is dé referentie, zelfs een kwarteeuw na de release, voor romcoms: Four Weddings and a Funeral. ’t Is ook meteen de start van een carrière waarin hij de charmante klungel speelt voor Hugh Grant. Hij speelt in de film Charles, een man met een ernstig geval van miserie in de liefde. Hij wordt op een trouwfeest head-over-heels verliefd op Carrie (McDowell) maar er is een probleem: zij is al verloofd.

De dochter van Charles

Hoe dat afloopt, geven we misschien best niet mee (hoewel we na vijfentwintig jaar nauwelijks over spoilers kunnen spreken) maar de film heeft wel een bitterzoet einde. Maar op het einde van het verhaal, zijn de personages stiekem nog verder blijven bestaan, zo blijkt nu uit het feit dat er een vervolg komt. Charles, het hoofdpersonage uit nummer één, heeft namelijk een dochter.

Die zal op het punt om te trouwen staan in de sequel. Voor je alvast dat cinema-abonnement aanschaft, moeten we eerst een moeilijke boodschap meegeven: die zal niet erg lang duren. Een kwartiertje, om precies te zijn. Dat heeft een goede reden: de sequel komt er alleen maar naar aanleiding van Red Nose Day, onze rodeneuzendag.

Red Nose Day Actually

Daar hebben de Britten een serieuze traditie in: elk jaar is er wel één iconische film die een vervolg aan zijn succes mag breien. Zo kreeg Love Actually al eens de make-over, en mocht ook Downton Abbey al eens een Red Nose Episode opnemen. Leuk detail: in Love Actually speelt ook Hugh Grant mee, hij maakte in die film een referentie naar Four Weddings and a Funeral. “Love, actually, you will find, is all around.” Da’s de titelsong van Four Weddings. Mooi!

Wat weten we al over de minisequel? Dat ie in maart uitkomt, dat je hem waarschijnlijk snel op het internet zal vinden en dat de originele cast opnieuw meedoet. De dochter van Charles zal gespeeld worden door Lily James. En de titel: One Red Nose day and a Wedding.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...