‘Foute Vriend’ Jeron krijgt eindelijk waar ie recht op heeft: zijn eigen programma op 2BE

Spannende weken voor de schattigste Foute Vriend van ’t land, want Jeron Dewulf krijgt zijn eigenste eigen programma op 2BE: Advocaat van de Duivel is de naam. Daarin zal hij de belangrijke taak van rechter op zich nemen, vergezeld van enkele topadvocaten die luisteren naar de naam Philippe Geubels, Jacques Vermeire, Adriaan Van den Hoof en so many more!

Opzet van het programma? Twee advocaten die een rechter en een volksjury proberen te overtuigen waarom een bepaald kwaad uit onze wereld verbannen moet worden. Centrale figuur Jeron Dewulf neemt uiteraard de rol van rechter op zich en wordt telkens vergezeld door twee bekende Vlaamse comedians die in de huid van advocaat kruipen. Onder meer Philippe Geubels, Jacques Vermeire, Jan Jaap van der Wal, Sven De Ridder, Adriaan Van den Hoof, Bert Gabriëls, Thomas Smith, Jens Dendoncker en Christophe Stienlet komen al hun standpunt verdedigen in de rechtbank.

Soaps, voetbal, alcohol, porno, kinderen en bejaarden: het zijn maar enkele van de uiteenlopende onderwerpen die aan bod komen. Elke week voeren de twee advocaten een bikkelharde strijd om de publieksjury in de studio te overtuigen. Jeron stelt uiteindelijk het vonnis op.

“Streng, maar zelden rechtvaardig”

Of Jeron uitkijkt naar zijn nieuwe rol als rechter? Hell yaz: “Als rechter krijg ik de kans om het vuur aan de schenen te leggen van mijn collega-comedians en die kans laat ik niet liggen. Ik ben streng, maar zelden rechtvaardig. In dit programma worden gevestigde waarden in vraag gesteld en heilige huisjes omver geworpen.”

Het is nog even wachten tot Advocaat van de Duivel op tv komt. De opnames starten in februari. Later dit voorjaar krijgen we het resultaat te zien op 2BE.

Meer
Lees meer...