Foutje Pukkelpop? Intergalactic Lovers speelt Pukkelpop-Marquee plat (en wint dus een beetje van Cypress Hill)

Het is de eerste keer voor Intergalactic Lovers op Pukkelpop, op zich al een schande, maar meteen was duidelijk dat zij de hoofdact van het moment speelden. Met nog enkele uren te gaan voor Solange, Editors en The XX stond de Aalsterse Lara Chedraoui nét na nostalgieklepper Cypress HIll gepland, op de Marquee. Misschien niet helemaal de juiste keuze. 

’t Is een béétje traag beginnen op Pukkelpop dit jaar: de eindeloze (maar gelukkig beperkte regen) houdt veel volk nog op de camping, en na een Belgisch feestje gisteren is het publiek moeilijk op gang te trekken. Intergalactic Lovers, toch ook al lang geen beginners meer, mogen dit jaar wel voor het eerst aantreden op de Marquee van Pukkelpop.

Nu spelen ze van Intergalactic Lovers toch al bezig sinds 2008, een kleine tien jaar dus, en da’s dus een verdiende plaats. Alleen, tussen kleppers Cypress Hill en Ryan Adams het ándere grote podium betreden, da’s geen cadeau. Toch schijnen ze daar bij Pukkelpop een kleine misrekening gemaakt te hebben.

Jump around?

Want terwijl, vergis u niet, Cypress Hill wel degelijk een feestje bouwde voor de aanwezigen (en daarmee de gemiddelde leeftijd van het publiek ook gevoelig omhoog trok), leek daar op het einde van die nochtans strakke set, betrekkelijk weinig volk te staan. Let wel, niet weínig, de aanwezigen hopten terecht mee met Jump Around en, opvallend al halverwege, Insane in the Brain. Maar toch bleek de barrage aan hip-hop niet voldoende om het publiek weg te houden bij Chedraoui.

Het was er aan te zien: het volk stond tot buiten de Marquee aan te schuiven voor een band die duidelijk in topvorm was, een strakke set speelde, en niets dat de fun kon temperen. Een laaiend enthousiast publiek smeet zich helemaal, zelfs op de er vroeg ingesmeten nieuwe single Between The Lines (die smaakt duidelijk naar meer en werd op de voorste rijen al meegekweeld) die in de set meedraaide alsof ie er altijd al was geweest.

Het werd alleen maar heter in de Marquee, tot een meegeschreeuwd Delay het publiek tot een collectieve climax bracht en terug losliet op Ryan Adams. De sfeer van de Marquee zullen we niet snel evenaren, maar hoort Intergalactic Lovers intussen niet thuis op de main stage, Pukkelpop? Geef Chedraoui en co. wat ons betreft een andere status dan die van publieksopwarmer.

Meer
Lees meer...