Francken (N-VA) onder vuur bij tegenstanders na Facebookpost over illegalen “#opkuisen”: zo verweert hij zich

Francken (N-VA) onder vuur bij tegenstanders na Facebookpost over illegalen “#opkuisen”: zo verweert hij zich

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) krijgt op sociale media heel wat kritiek na een Facebookpost over vluchtelingen die aangehouden werden in Brussel. “Veertien mensen aangehouden in Maximiliaanpark en negen in het Noordstation”, schreef Francken. “Drie verklaarde minderjarigen.” Wat sommige mensen boos maakte, was zijn hashtag “#opkuisen”.

De Brusselse politie houdt al even het Maximiliaanpark en het station Brussel-Noord in de gaten. Af en toe worden er illegale migranten opgepakt. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) had daarvoor de opdracht gegeven omdat de toestand daar niet meer houdbaar zou zijn. Er zouden 500 tot 600 illegalen in het park verbleven hebben. Zij wilden wellicht naar Groot-Brittannië reizen.

Ook gisteren werden er migranten gearresteerd. Francken spreekt van “veertien mensen in het Maximiliaanpark en negen in het Noordstation, waaronder drie verklaarde minderjarigen”. Ook zegt de staatssecretaris dat er momenteel “volgens info politie nauwelijks volk was in het park”. Hij sloot zijn Facebookpost af met de hashtag ‘#opkuisen’.

De Facebookpost van Theo Francken:

Kritiek

Francken kreeg heel wat kritiek op bovenstaande Facebookpost. Hij kreeg vooral vanuit linkse hoek het verwijt dat “mensen niet ‘opgekuist’ moeten worden”.

Francken reageert

De staatssecretaris reageert op de felle kritiek door te zeggen dat zijn ideologische tegenstrevers zijn woorden verdraaiden. Hij zegt ook dat “de linkse puinhopen immens zijn” en legt de schuld van de recente problemen met vluchtelingen dus onrechtstreeks bij zijn politieke voorgangers.

Ondertussen wordt er op sociale media ook gelachen met de hele rel:

Newsmonkey heeft geprobeerd om Theo Francken te contacteren, maar er bleek niemand aanwezig op zijn kabinet.

Gesponsorde artikelen