François Bellot volgt Galant op als minister van Mobiliteit

François Bellot volgt Galant op als minister van Mobiliteit

De MR heeft voor François Bellot gekozen als opvolger van Jacqueline Galant. Partijvoorzitter Olivier Chastel maakte dat nieuws op een persconferentie bekend. Galant had vrijdag ontslag genomen nadat ze door het luchthavendossier in nauwe schoentjes was gekomen. Met Bellot gaat de MR voor iemand met veel dossierkennis omtrent de NMBS.

Bellot is 62 jaar en sinds 2001 burgemeester van Rochefort. Hij heeft ook een lange staat van dienst in de Kamer en zetelde tien jaar in de commissie Infrastructuur. Daar deed hij veel dossierkennis over de NMBS op. Zo was hij ondervoorzitter van de commissie die de treinbotsing in Buizingen onderzocht. Voor zijn politieke loopbaan was hij ingenieur bij Bruggen en Wegen.

Luchthavendossier

Maar zijn eerste belangrijke taak zal het dossier rond de veiligheid van de luchthaven van Zaventem worden. Op de persconferentie zei hij dat meteen onder handen te zullen nemen. Het dossier werd Galant vorige week fataal. Al was het vooral het feit dat ze gelogen had tegen het parlement dat premier Charles Michel (MR) dwong haar ontslag te aanvaarden.

Gesponsorde artikelen