Left Right
scrollTop top

Wie is Frank Lammers uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?


Frank Lammers
© VIER

In De Slimste Mens ter Wereld nemen elk jaar tientallen bekende Vlamingen het tegen elkaar op. Maar de laatste jaren zijn daar ook altijd enkele bekende Nederlanders bij. Dat is ook dit jaar het geval. Een van de bekende Nederlanders dit jaar is Frank Lammers, die je ook in België zeker al wel eens gezien kan hebben.

Frank Lammers is een Nederlandse acteur en regisseur. Hij is enorm bekend in Nederland, maar ook in ons land is hij steeds vaker te zien in series en films. En na zijn deelname aan De Slimste Mens ter Wereld, zullen we hem waarschijnlijk allemaal wel kennen.

Als De Dijken Breken en Undercover

Frank Lammers acteert ondertussen al meer dan 20 jaar in zijn thuisland Nederland, maar de laatste jaren duikt hij steeds vaker op in Vlaamse series en films. Zo was Frank in 2011 al te zien als veearts Sam Raymond in de film Rundskop en verscheen hij in 2012 in Crimi Clowns.

De afgelopen jaren was Frank Lammers ook te zien in twee Vlaamse series: Als de dijken breken en Undercover. Die eerste was een samenwerking tussen de Vlaamse omroep VRT en de Nederlandse EO. De reeks werd uiteindelijk in 2016 uitgezonden op Eén en op NPO 1. Vorig jaar was Frank dan te zien in Undercover. Daar speelt hij de rol van drugsbaron Ferry Bouman. Op dit moment wordt het tweede seizoen van Undercover uitgezonden op Eén. Het eerste seizoen kan je (her)bekijken op Netflix.

Binnenkort krijgt Freddy Bouman uit Undercover ook zijn eigen film. Die komt er omdat het personage zowel in de Lage Landen, als in landen over de hele wereld tot de verbeelding spreekt. De film zal toepasselijk Freddy heten en de voorgeschiedenis van Freddy Bouman tonen. De film zal meteen verschijnen op Netflix. Het is nog niet geweten wanneer de opnames van start zullen gaan of wanneer we de film mogen verwachten op Netflix.

Regisseur

Naast zijn vele rollen als acteur heeft Frank Lammers ook al twee films geregisseerd. De eerste is Of ik gek ben, een dramafilm die verscheen in 2016. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michiel Stroink en gaat over de jonge kunstenaar Benjamin die in een Forensisch Psychiatrisch Centrum belandt.

Eerder dit jaar verscheen de tweede film van Frank Lammers, Groeten van Gerri. Deze keer werd het geen dramafilm maar wel een komedie, waarin Frank ook zelf de hoofdrol speelt. De film is brandend actueel want hij speelt zich af tijdens de coronacrisis. Frank speelt de rol van scheikundeleraar Gerri van Vlokhoven die door de coronamaatregelen noodgedwongen vanuit zijn eigen huis les moet geven. Maar op een dag vergeet hij dat hij in z’n onderbroek les aan het geven is, de beelden gaan viraal en het succes stijgt Gerri naar het hoofd.

Een succesvolle acteur en regisseur is hij dus al, maar of hij ook De Slimste Mens ter Wereld kan worden, daar moeten we natuurlijk nog achter komen.

Bekijk hier een overzicht van alle deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld 2020.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588