Wie is Frank Vander linden uit ‘De Slimste Mens’ en waar kan je hem van kennen

Na al het jong geweld van de afgelopen weken in De Slimste Mens ter Wereld is het nu weer tijd voor een oudere kandidaat. Frank Vander linden, de frontman van De Mens, is met z’n 57 lentes één van de oudste kandidaten dit jaar. Maar kan hij die levenswijsheid ook omzetten in een overwinning?

Frank Vander linden is de nieuwkomer in De Slimste Mens ter Wereld. De muzikant krijgt met Oliver Naesen en Thomas Huyghe meteen twee sterke kandidaten tegen zich.

https://www.facebook.com/deslimstemensterwereld/photos/a.349580921794172/2518895261529383/?type=3&theater

De Mens

Frank Vander linden is natuurlijk de frontman van De Mens. Die groep richtte hij in 1992 samen met Michel De Coster op. De Mens groeide uit tot een van de grootste Nederlandstalige bands aller tijden.

De grootste hits van De Mens zijn Jeroen Brouwers (schrijft een boek), Irene en Ergens Onderweg. Maar de groep heeft oneindig veel prachtige nummers uitgebracht in de ondertussen 27 jaar dat ze op de planken staan. Want ja, De Mens brengt nog steeds nieuwe muziek uit.

De Slimste Mens?

De Mens is Frank sowieso al, maar is hij ook De Slimste Mens? Dat zullen we vanaf vanavond te weten komen. Frank heeft al wel een enorm streepje voor op zijn tegenstranders. Het is namelijk niet zijn eerste deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. In 2003, bij de allereerste editie zette hij een geweldige prestatie neer door meteen zeven afleveringen te blijven zitten. Uiteindelijk wist hij het niet te schoppen tot de finale, maar zijn sterke beurt in het eerste seizoen bezorgde hem wel een plekje in De Allerslimste Mens ter Wereld in 2008. Toen hield hij het drie afleveringen vol.

Met Frank Vander linden komt er dus een ijzersterke kandidaat bij in De Slimste Mens ter Wereld. Wordt het derde keer, goede keer voor hem? Wij vragen ons alvast af of hij na zijn mogelijke overwinning de groepsnaam van z’n band dan ook zal veranderen naar De Slimste Mens. Lijkt gepast, toch?

Meer
Lees meer...