Frans burgerprotest loopt mis: dode gevallen bij wegblokkades tegen hogere benzineprijzen

Frans burgerprotest loopt mis: dode gevallen bij wegblokkades tegen hogere benzineprijzen

Bij de brandstofprotesten in Frankrijk is een manifestante om het leven gekomen. Ze werd door een automobilist aangereden bij een blokkade in het departement Savoie. Boze automobilisten hebben in Frankrijk vandaag blokkades opgeworpen uit protest tegen stijgende brandstofprijzen. In heel het land worden bij elkaar 1.500 wegversperringen verwacht. 

Het verkeer in Frankrijk moet vandaag rekening houden met blokkades. Automobilisten voeren actie uit protest tegen verhoging van de brandstofprijzen, onder meer met langzaamaanacties en door tolpoortjes bij snelwegen te blokkeren. Verspreid over het hele land zijn 1.500 acties aangekondigd.

De mensen die deelnemen aan de actie dragen gele hesjes en worden in Frankrijk de ‘Gilet Jaunes’ genoemd. De meeste wegen die geblokkeerd worden, zijn bij supermarkten, benzinestations en tolwegen.

De actievoerders houden de regering verantwoordelijk voor de stijging van de brandstofprijzen vanwege een speciale groene belasting. Volgens de regering is dat maar deels de oorzaak en is het grootste deel van de stijging veroorzaakt door de prijzen op de oliemarkt.

Op weg naar de dokter

Bij een blokkade in de plaats Pont-de-Beauvoisin, in de Savoie, liep het vanmorgen mis. Een manifestante werd er aangereden door een vrouw die met haar dochter op weg was naar de dokter.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner raakte de automobiliste in paniek toen de manifestanten bij de blokkade op haar wagen begonnen te slaan. Toen de vrouw daarop probeerde weg te rijden, reed ze een manifestante aan die het incident niet overleefde. De automobiliste werd intussen opgepakt, ze verkeert in shock.

Gesponsorde artikelen