Frans topregisseur Luc Besson verdacht van verkrachting

Frans topregisseur Luc Besson verdacht van verkrachting

De Franse politie heeft een onderzoek gestart naar de Franse topregisseur Luc Besson. De regisseur wordt beschuldigd van verkrachting. Het slachtoffer wil anoniem blijven maar onthulde wel dat zij en Besson voor twee films samenwerkten. 

De Franse regisseur Luc Besson zou de actrice, die anoniem wenst te blijven, verkracht hebben in hotel Bristol in Parijs. Hij zou haar gedrogeerd hebben en vervolgens overgegaan zijn tot misbruik. De twee zouden voor twee films samengewerkt hebben. Besson ontkent alle beschuldigingen.

Financiële problemen

Besson is bekend van een aantal succesfilms als Lucy, Nikita en The Fifth Element. Daarnaast is hij ook de eigenaar van het productiehuis Europa Corp, die meegewerkt hebben aan de filmreeksen Taken en Taxi. De afgelopen maanden kwam Besson echter in slechte papieren nadat zijn recentste sci-fi-film Valerian and the City of a Thousand Planets met actrice Cara Delevigne niet zo succesvol was als verwacht. Ook gesprekken met Netflix kwamen niet tot een oplossing om zijn schuldenberg van 230 miljoen dollar af te betalen. Met het verkrachtingsschandaal erbij lijkt het imago van de regisseur een serieuze deuk te krijgen.

Bekijk hier de trailer van Valerian and the City of a Thousand Planets:

Gesponsorde artikelen