Franse first lady Brigitte Macron praat voor het eerst sinds haar aankomst in het Élysée, en is meteen heel intiem

Franse first lady Brigitte Macron praat voor het eerst sinds haar aankomst in het Élysée, en is meteen heel intiem

Er is al veel gezegd en geschreven over Brigitte Macron, maar nu heeft de echtgenote van president Emmanuel Macron voor het eerst sinds ze de titel van first lady op zich nam ook zelf gesproken met de media. Ze gaf een exclusief interview met het modemagazine Elle en schuwde daarbij geen enkel thema. Ze wijdde zo, onder andere, uit over haar relatie met Macron en hun groot leeftijdsverschil.

Ruim tien bladzijden lang is het exclusieve interview van Brigitte Macron in het modemagazine Elle. Het is de eerste keer dat ze praat met de pers sinds ze met haar man intrede nam in het Élysée. “Als ik lees wat er over ons wordt geschreven, krijg ik vaak het idee dat het over andere mensen gaat”, reageert ze op de controverse die er is ontstaan in de loop van de verkiezingen. Vooral het grote leeftijdsverschil tussen Brigitte (64) en haar man Emmanuel Macron (39) werd vaak gehekeld. “Het enige gebrek dat Emmanuel heeft, is dat hij jonger is dan ik”, stelt ze. “We ontbijten samen, ik met mijn rimpels en hij zo fris.”

Timing niet toevallig

Brigitte Macron verliet haar echtgenoot om met Macron te trouwen. Aan die, zware, keuze heeft ze sindsdien nooit meer getwijfeld. “Als ik die keuze niet had gemaakt, zou ik een deel mijn leven gemist hebben”, praatte ze openlijk. “Ik had wel geluk gekend met mijn kinderen, maar ik had die liefde nodig om volledig gelukkig te kunnen worden.”

“Met Emmanuel ben ik gewoon geworden dat al dit soort ongelofelijke dingen gebeuren. En ik vraag me voortdurend af wat het volgende avontuur zal zijn”, is ze lyrisch. “Zo gaat het al 20 jaar lang.” Het is allemaal wel heel positief hoe ze haar huwelijk afschildert. Het is ook niet toevallig dat ze net nu voor het eerst openlijk praat met de media, nu de populariteit van haar man, president Emmanuel Macron, op een enorm laag pitje staat.

Gesponsorde artikelen