Left Right
scrollTop top

Franse spelers hebben geen schrik van Hazard, wel van Lukaku … en Henry


Franse spelers hebben geen schrik van Hazard, wel van Lukaku … en Henry

Enkele Franse spelers spraken gisteren op de persconferentie op het WK voetbal in Rusland over hun Belgische tegenstanders. Frankrijk en België spelen dinsdag om 20 uur tegen elkaar voor een plaats in de finale van het wereldkampioenschap. En de spelers Les Bleus hebben duidelijk vooral schrik van één Rode Duivel: Romelu Lukaku.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Romelu Lukaku kreeg in het verleden bij de Belgische nationale ploeg vaak kritiek met als triest hoogtepunt een fluitconcert in eigen land. Maar op WK in Rusland is de sterke spits van Manchester United, en ondertussen ook topschutter aller tijden van de Rode Duivels, volledig ontbolsterd.

In de poulefase scoorde Lukaku vier keer (2 keer tegen Panama en 2 keer tegen Tunesië) en in de knock-outfase toonde de duurste Belgische speler ooit dat hij nog veel meer in zijn mars heeft. Bij de beslissende 3-2 van Nacer Chadli tegen Japan liep hij subliem en ook bij de 2-0 van Kevin De Bruyne tegen Brazilië was hij van goudwaarde.

“Lukaku brengt iedere verdediging in de problemen”

Die bloedvorm is ook Raphaël Varane niet ontgaan. De 25-jarige Franse verdediger zal dinsdag Lukaku meer dan waarschijnlijk vaak tegenkomen en is daar duidelijk niet echt gerust in.

“Het is een speler die iedere verdediging in de problemen kan brengen. Lukaku is heel sterk, heeft enorm veel talent en is op de top van zijn kunnen”, zei hij op de persconferentie. “Het is aan ons om goed op hem te verdedigen.”

“Hazard afstoppen? Beste speler ter wereld raakte geen bal tegen ons”

Ook die andere verdediger van Les Bleus, Lucas Hernandez, kent duidelijk de capaciteiten van Lukaku. “België heeft een heel goede selectie met veel individuele klasse van spelers zoals Romelu Lukaku en Eden Hazard”, zei hij.

Toch is de 22-jarige Fransman blijkbaar heel gerust in de wedstrijd van komende dinsdag. “Hoe we Hazard moeten afstoppen? Gewoon geconcentreerd zijn. We hebben tegen de beste speler van de wereld gespeeld (verwijzend naar Lionel Messi, red.) en hij heeft geen bal geraakt”, reageert hij laconiek. De aanwezige journalisten brachten niet veel meer uit dan een zenuwachtig lachje.

“Henry gaat sowieso content zijn”

Ook Thierry Henry kwam aan bod op de persconferentie. De voormalige topspits werd in 1998 wereldkampioen met Frankrijk aan de zijde van Frans bondscoach Didier Deschamps. Dinsdag staan de landgenoten tegenover elkaar.

“Het voelt raar dat hij op de andere bank zal zitten omdat Henry een Fransman is. Ik ben zeker van dat hij het zelf ook vreemd zal vinden. Zijn ervaring op WK’s kan België zeker helpen”, zei Deschamps. Maar ook in de Belgische assistent-coach is Lucas Hernadez heel gerust: “Wie er dinsdag ook wint, Henry gaat sowieso content zijn”, besloot hij.

Bekijk hier een deel van de persconferentie van Frankrijk:

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452